PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 5510 - wyłacza sie gdy złapie zasięg


5510 - wyłacza sie gdy złapie zasięg

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 5510 - wyłacza sie gdy złapie zasięg
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
LuzaQ 
Nowicjusz



Telefon: duuzo tego.
Operator: Orange
Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 14
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2007-11-08, 15:31   5510 - wyłacza sie gdy złapie zasięg

Witam !

mam 5510 i gdy tuz po włączeniu złapie zasieg odrazu sie wyłącza ..

z zdjętą antena normalnie działa ( tyle ze zasiegu nie łapie)


stało sie tak po upadku wiec chyba malo mozliwe ze to SW ..

Pomóżcie ;]


choc to stary telefonik to tę plytke z 5510 mam juz dawno i zalezy mi na niej ..
^
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-08, 15:56   

LuzaQ, jak zdejmujesz antene
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
LuzaQ 
Nowicjusz



Telefon: duuzo tego.
Operator: Orange
Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 14
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2007-11-08, 16:08   

moze zle sie wyrazilem .. wiec pokaze o co mi chodzi :D

anteną nazwalem cześc zaznaczoną na zdjęciu ..


a zdejmuje normalnie ;] .. odginam te male zatrzaski ( tyle ze je wyłamalem bo są delikatne )i zdejmuje

o to Tobie chodzilo?
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-08, 16:13   

LuzaQ, chcialem sprawdzic czy wiesz co mowisz, bo generalnie antena nie powinna miec wplywu na takie rzeczy, wychodzi na to, ze po docisnieciu plyty glownej jest buba. Trzeba by ja przegrzać
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
LuzaQ 
Nowicjusz



Telefon: duuzo tego.
Operator: Orange
Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 14
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2007-11-08, 16:19   

Dźieki za info


Taka mysl przeszła mi przez głowe ..

na sx1.pl czytalem ze plytki mmi niektórzy wygrzewali nawet w piekarnikach ..i czasami

ale o dziwo potem działały ..

dało by rade z tą płytkę ?? czy nawet nie ma co próbowac ?

wiem ze pomysl moze wydawac się smieszny :wink:
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-08, 17:25   

LuzaQ, sam tak kiedys zrobilem, ale nie polecam. Stopisz włącznik i duza szansa na uwalenia głównego proca
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
LuzaQ 
Nowicjusz



Telefon: duuzo tego.
Operator: Orange
Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 14
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2007-11-08, 17:39   

No nic .. dzieki .,,

wiec chyba juz nic z nią nie będe robił .. chyba ze kiedys dorwe hot air'a to sie pobawie ..

Pozdro
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-08, 17:41   

LuzaQ, a antena nie robi gdzies zwarcia? Puki nadajnik nie chodzi to niby jest ok, ale jak juz zacznie nadawac...
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
LuzaQ 
Nowicjusz



Telefon: duuzo tego.
Operator: Orange
Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 14
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2007-11-08, 18:03   

Szczerze powiem ze niewiem ..

ale raczej nie powinno byc zwarcia (nie jestem pewien )

najpierw wszysko bylo OK ..
potem jak mi telefon upadl to zaczelo sie robic jak napisalem ..

chmmm .. no nic .. mam drugą dobra plyte wiec myslalem ze jeszcze z tej cos wyjdzie ..

niewiem czy tworzyc drugi temat

ale zpytam sie tutaj ...

a dotyczy on takze 5510 otóz na tej uszkodzona jest chyba ta druga plytka ( muzyczna
) nie ma na niej włacznika od mp3 ( czy inaczej tego przycisku od mp3 czy moze to byc powodem ze mp3 nie dziala ?? tzn wrzucam cos na pamiec telefonu ... 100% dobry utwór (dobrze skonwertowany bo na drugiej plycie chodzi) a mimo to odwarzacz sie zawiesza jakby .pokazuje sie tylko numer utworu i najczesciej tel sie wylacza .. a co do radia to nie wykrywa zadnej stacji tylko pojawiają sie piski w sluchawkach ...
pomogl by flash modólu muzycznego ?? czy moze jest inny sposób
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-08, 18:05   

LuzaQ, 99% ze flash modulu pomoze <4 lata mialem 5510>
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [e50] Telefon wyłacza się po nacisnie... novik BB5 3 2009-09-07, 22:47
Brak nowych postów Nokia 5310 zasięg marcino11 BB5 2 2010-01-13, 18:53
Brak nowych postów [K800i] Jest zasięg, ale tylko połącz... korpi Sony Ericsson 4 2010-05-05, 23:08
Brak nowych postów nokia 5510 wyłącza się Nataniel DCT-3 3 2011-07-25, 18:55
Brak nowych postów Zasięg w Łodzi Qrucjata Sieci Komórkowe 1 2016-03-07, 14:09