PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6210 - Nie działająca Vibra


6210 - Nie działająca Vibra

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 6210 - Nie działająca Vibra
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-29, 21:18   6210 - Nie działająca Vibra

Witam :)
tym razem moim problemem jest nie działająca Vibra w nokii 6210
śilniczek jest na swoim miejscu jak widac lecz nie chodzi
poradźcie coś
Pozdrawiam
_________________
http://img217.imageshack..../1570142972.png
^
 
 
     
AdSense


seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-30, 00:07   

Kmil, a sam silniczek jest sprawny? Styki dobrze przylegają? Wyczyśc styki w telefonie
_________________
pobierz
Ostatnio zmieniony przez seba123 2007-01-30, 00:47, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-30, 00:10   

styki są wporzadku i przylegają ale czy śilniczek ogólnie jest sprawny to nie wiem ... nie mam czym porobić zdjęć bo bym dodał i pokazał jak to wygląda
_________________
http://img217.imageshack..../1570142972.png
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-01-30, 21:25   

Kmil, zdjecia nie powiedza czy jest sprawny... podlacz kabelkami do baterii i zobaczysz czy bedzie sie obracal
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-31, 02:39   

Ok sprawa jasna :D Vibra była wporządku pod baterią, ale gdy zakłądałem i doginalem blaszki to pękły :D także koniec teamtu :D
Ale mam drugie pytanie
Czy będzie pasować wyświetlacz z nokii 5510 do 6210?
jeśli nie to z jakich modeli pasuje ;)
pozdrawiam
_________________
http://img217.imageshack..../1570142972.png
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-01-31, 07:55   

do 6210 to chyba szkiełko od 3410 ..
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-02-01, 15:08   

Domi:
Cytat:
podlacz kabelkami do baterii i zobaczysz czy bedzie sie obracal

mialem przypadek w 3410 ze silniczek dzialal pod bateria a w telefonie nie. Oczywiscie wymiana pomogla
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-02-01, 20:54   

Kmil, lcd od 5510 jest 84x48 pikseli a dla 6210 jest 96x64 czyli nie beda pasowac
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-01, 21:15   

Aha :)
a w takim razie z jakich telefonów pasował by LCD ?
a tak apropo tej 6210 to właśnie u mnie pod baterią działała a jak dokładałem do płyty to nie ruszała wogóle
_________________
http://img217.imageshack..../1570142972.png
Ostatnio zmieniony przez Kmil 2007-02-01, 21:19, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-01, 21:18   

Kmil, 3410 xD

[ Dodano: 2007-02-01, 21:18 ]
y37 napisał/a:
96x64


Chyba 96x65 :lol:

[ Dodano: 2007-02-01, 21:20 ]
No i od 3350 :)

[ Dodano: 2007-02-01, 21:22 ]
Kmil, no to już wina płyty telefonu :) serwisówka w ręke i sprawdzaj pokolei.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-02-04, 18:21   

Cytat:
Chyba 96x65
Chyba 2^6 daje 64
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-02-04, 18:25   

EMEK, rozdzielczosc tych lcd jest 96x65

a poza tym koniec OT bo warny poleca!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Działająca Nokia 6233 po flashu nie c... Mar_Gaj12 BB5 0 2009-11-12, 11:21
Brak nowych postów Czy łatwo jest zmienić imei w noki 62... jubi20 BB5 5 2009-11-24, 20:08
Brak nowych postów Vibra controls BlinK_ Programowanie 1 2010-08-10, 21:13
Brak nowych postów 6210 [NPE-3] Pliki Softu Nozycoreki DCT-3 1 2012-03-26, 15:55
Brak nowych postów 6210@6250 błędy Nozycoreki [DCT3] Modyfikacje HW i SW 1 2012-04-08, 20:08