PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 7110 - proba reanimacji zabytka


7110 - proba reanimacji zabytka

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 7110 - proba reanimacji zabytka
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2007-05-15, 17:02   7110 - proba reanimacji zabytka

witam.
dostalem ostatnio niedzialajaca nokie 7110 w ladnym, zadbanym panelu pomalowanym w kameleonie :mrgreen:
telefon pochodzi z niemiec, gdy do mnie trafil-nie wlaczal sie. koles twierdzil ze to bateria jest uszkodzona... sprawdzilem baterie w innym telefonie(6210) i naladowala sie i trzyma normalnie. Jednak 7110 nadal nie dawala oznak zycia. Po flashu modyfikowanym softem 7110byTomash (taki akurat mialem na dysku) telefon wstal.. wlozylem karte i wlaczyl sie mozna bylo wchodzic w menu itp. jedynie sie resetowal. No to go pod mbusa i full resety. telefon dzialal tylko automatycznie ustawil mu sie niemiecki. Gdy zmienilem w ustawieniach telefonu jezyk na polski, zresetowal sie i tyle... teraz po wlaczeniu zapala sie wyswietlacz (czarny kwadrat), wylacza sie i pali sie tylko podwietlanie klawiatury i lcd... nie dzialaja zadne przyciski... co ciekawsze, gdy wyjme karte sim telefon sie wlacza wyswietla "wloz karte sim" i dziala klawiatura, jednak gdy tylko wlaze sim spowrotem to zawiesza sie... wgrawalem tez org soft v5.01 z pl i efekt ten sam...
resety niby sie robia ale gdy szczytuje tel rolisem to wywala "security code:failed" zamiast standardowego "12345" gdy probuje wgrac eeprom rolisem to wywala blad ze plik musi byc krotnoscia 64kb (7110 zajmuje 24kb??) gdy wgrywam knockiem to zamiesza sie przy jednym z adresow...
co jest z tym telem? jakies pomysly?
^
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-05-15, 17:12   

toporek18, wygrzej cconta i flashe, potem soft i resety
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2007-05-15, 22:58   

Domi, dzieki :grin: powygrzaniu cconta i flaszy oraz wgraniu 7110 eeprom+ppm.fls (wczeniej wgrywalem 7110 eeprom clean.fls) telefonik ozyl :mrgreen:
natomiast powstal maly problem z wyswietlaczem. otoz wyswietla tak jakby za mgla. probowalem ustawic kontrast ale nie reaguje na zmiany. nie wiem czy to jeszcze jakas usterka sw czy cos z hw...
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-05-16, 05:19   

toporek18, tak jest z kontrastem - ustawisz go tylko za pomoca NKProfile, inne progsy jakos nie dzialaja na 7110
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2007-05-16, 09:26   

Domi, NKProfile tez nie poradzil sobie :neutral:
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 32
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-05-18, 13:00   

hmm, a dbygy tak sprobowac zrobic to inaczej? takie ustawianie kontrastu to zwykle wysalnie ramki xbus do local tasku dalej to jest przesylane do funkcji fbus_f40 - trzeba ja przechwycic by zobaczyc jaki ma kod poszukac we flashu funkcje ktora robi to i powinno zadzialac :?
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 7110 - proba reanimacji zabytka toporek18 DCT-3 0 2007-05-15, 16:59
Brak nowych postów Jak wyczyścić klapkę w 7110? JAHrek DCT-3 0 2008-01-15, 18:49
Brak nowych postów Jakie usterki w uszkodzonych 7110 Hool-S1 DCT-3 10 2008-04-19, 18:08
Brak nowych postów Nokia 7110 - PA, switch piotr_104 DCT-3 5 2008-07-05, 00:38
Brak nowych postów Czy kabel od 6310 bedzie pasował do 7... scaner21 HW 4 2008-11-22, 16:22