PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 8210 - Brak zasięgu


8210 - Brak zasięgu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 8210 - Brak zasięgu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Flake 
Nowicjusz


Telefon: Siemens SX
Operator: Vodafone
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 38
Wysłany: 2006-12-14, 16:23   8210 - Brak zasięgu

Witam !
Kupiłem nokie 8210 za 10 zł tylko, że nie ma zasięgu. Nie mam pojęcia co zrobić żeby łapało.
^
 
     
AdSense


bobek_wb 
Starszy Użytkownik



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 8 razy
Wiek: 28
Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 232
Wysłany: 2006-12-14, 16:28   

Wymień końcówkę mocy. To jest częsty przypadek w tych nokiach, sam wiem bo miałem.
^
 
 
 
     
przem51 
Nowicjusz



Telefon: 2600
Operator: Orange
Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 13
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-15, 14:29   

Witam mam ten sam problem.

Telefonik wogole nie lapal zasiegu.
Wymienilem PA i zasieg skoczyl na maxa.
Ale przy probie polaczenia dalej ucieka.
PA dalem od 9210 + switch antenowy od 9210.
^
 
     
Flake 
Nowicjusz


Telefon: Siemens SX
Operator: Vodafone
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 38
Wysłany: 2006-12-17, 12:46   

Do tego trzeba mieć lutownice punktową czy wystarczy zwykła ?
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-17, 12:55   

Flake, Do PA to trzeba mieć gorące powietrze. Opalarka też się nada, jak wiesz co robisz.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Flake 
Nowicjusz


Telefon: Siemens SX
Operator: Vodafone
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 38
Wysłany: 2006-12-17, 13:42   

Nie za bardzo - opalarke posiadam .

Czy ta końcówka mocy będzie pasowała do 8210 ?

http://allegro.pl/item148..._promocja_.html
^
 
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-12-17, 22:21   

Flake, wydaje mi się, ze ta jest do 3310:(
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-17, 22:30   

ja mam 2 8210 i mam tam PF08103B

[ Dodano: 2006-12-17, 22:48 ]
A zreszta użycie szukaj to nie łaska? Nie po to WNTL robił ten spis żeby z niego nie korzystać, masz go tutaj.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-17, 23:55   

Comet napisał/a:
wydaje mi się, ze ta jest do 3310:(
tak, to na pewno jest do 3310 (a takze 3410, 5510, 3510 i do kilku jeszcze spasuje...) - tylko te koncowki maja jedna wade - dziala srednio co druga bo albo brak zasiegu albo zwarcie robia :/
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-17, 23:58   

Domi, właśnie to sa zamienniki :/ A i większość osób po wlutowaniu takiego niesprawnego PA wrzuca telefon w kąt, da się jakoś sprawdzić czy nie będzie robić zwarcia (oczywiście bez lutowania do telefonu)?? :)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-25, 14:06   

seba123 napisał/a:
da się jakoś sprawdzić czy nie będzie robić zwarcia (oczywiście bez lutowania do telefonu)?? :)
Miernik i rezystancje między + a pozostałymi wyprowadzeniami zmierzyć.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-25, 14:59   

EMEK, a gdzie jest + w PA? :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-25, 15:26   

logos2000, zalezy w jakiej :] sprawdzasz wg serwisowki do ktorych punktow idzie zasilanie... ale wg zdjec z liniami zasilania
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów C902, Brak wibracji PlayGG, komunikat... hueh93 Sony Ericsson 0 2011-10-22, 00:27
Brak nowych postów bialy ekran i brak reakcji konstantin Sony Ericsson 2 2012-01-26, 19:40
Brak nowych postów brak ekranu z widgetami ! liptik Sony Ericsson 1 2012-02-13, 20:40
Brak nowych postów [Hazel] Brak zasięgu korpi Sony Ericsson 2 2012-04-12, 18:07
Brak nowych postów Nokia 6303i brak dźwięku? pirat DCT-4 1 2013-03-26, 23:55