PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 8210 i znikający obraz na LCD


8210 i znikający obraz na LCD

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 8210 i znikający obraz na LCD
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-10, 12:53   8210 i znikający obraz na LCD

Dostałem zdewastowaną 8210 w której nie działał LCD i soft był do wymiany. Więc wymieniłem lcd, softa i tu zaczynają sie schody. LCD działa normalnie dopóki nie wejde do skrzynki odbiorczej albo nie wyśle wizytówki przez IR, po tych akcjach znika totalnie obraz na lcd i trzeba wyłączyć i włączyć jeszcze raz i jak znowu chce wejść do tych funkcji to znowu to samo:/
Telefonu troche grzałem w okolicach flasha(przed grzaniem było tak samo)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-10, 14:01   

bercik12345, dzieje sie tak tylko po wejscu w te opcje ?? moze elastometr ?
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-10, 14:39   

bercik12345, skad wziales lcd? uzywka oryginal? jesli tak to radzilbym sprawdzic na innym bo to chyba jego wina (te lcd czesto maja takie ochyly...)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-10, 14:53   

No więc jest to używany oryginał, na innej 8210 działa bezproblemowo
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-10, 14:56   

sprobuj do tej 82 wsadzic inny lcd
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-10, 15:12   

Domi, wielkie dzięki zmieniłem lcd i działa, ale czemu z tym są takie problemy? no prawda kupiłem go za 5 zł ale wydawało się że jest sprawny
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 34
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2006-12-10, 15:30   

bercik12345, 8210 po prostu ma takie jazdy z LCD, z tego co pamiętam najczęściej wadliwe były telefony z Idei.
_________________
I am the Left Hand of Darkness
I am the Right Hand of Light
I am the Lurker of the Twilight
I am the Mist of the Dawn
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-10, 17:50   

Hmm no właśnie ten miał sima na idee
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-12-10, 18:43   

bercik12345 napisał/a:
kupiłem go za 5 zł ale wydawało się że jest sprawny

Masz racje, wydawało się :D

Kiedyś miałem też taki problem przy smsach i właśnie wymiana LCD pomogła. W ogóle w tych telefonach wyswietlacze bardzo często padały.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-10, 18:49   

No byłem na giełdzie leżało tego całe pudło więc wziąłem jedną sztuke za 5 zł i kupiłem bubla:/ no nic, dzięki za pomoc:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Sprzedam SE W200i, Nokie 6030 oraz No... Aspic Kosz 0 2008-12-24, 20:32
Brak nowych postów kabel do 8210 wasiesto DCT-3 29 2009-01-03, 18:29
Brak nowych postów Jaki soft do 8210 polecacie KaRnaS [DCT3] Modyfikacje HW i SW 5 2009-01-08, 20:40
Brak nowych postów masowe usuwanie wiadomości nokia 8210 KaRnaS DCT-3 1 2009-01-08, 23:46
Brak nowych postów obraz zmienia odcień na pulpicie?! darodg Hardware 11 2009-09-01, 16:33