PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 8210 - nie słychać połączeń przychodzących


8210 - nie słychać połączeń przychodzących

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 8210 - nie słychać połączeń przychodzących
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 34
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2006-05-06, 22:14   8210 - nie słychać połączeń przychodzących

Witam znowu ;)

Mam dosyć nietypowe pytanie :)
Mam możliwość kupna od kumpla nokii 8210, stan z tego co mi wiadomo jest ok, jedyny mankament tej nokii - w głośniku nie słychać połączeń przychodzących (tzn rozmówcy)
Natomiast przy wychodzących jest wszystko ok ...

Oprócz tego telefon działa, wyświetlacz ok, zasięg chyba ok (nie miałem jeszcze telefonu w rękach)

Coś mi mówi, że może to być wina SW (no bo w końcu przychodzące są ok) lub głośniczka - w tym momencie kupiłbym ten telefonik :)

no, chyba że to coś poważniejszego - jak myślicie ?
^
 
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-05-06, 22:57   

nie napisałes jednego, a mnianowicie ile masz za niego dac :D
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 34
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2006-05-06, 23:07   

noo nie napisałem
a kumpel chce sporo za niego - 35 zeta...

jak to tylko SW - biorę, jak HW ...
^
 
     
Scoper 
Nowicjusz



Telefon: MDA Vario
Operator: Plus
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 32
Wysłany: 2006-05-07, 08:41   

n0rbi666, napisz co sie stalo z tym telefonikiem ze nie slychac nic w glosniczku. Bo chyba tak samo z siebie to sie nie wzielo ;D
_________________
Quid latinum dictum sid, altum videtur.
Moje aukcje
^
 
 
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 34
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2006-05-07, 19:10   

o wow, okazuje się, że to coś z mikrofonem, i to w obie strony nie słychać rozmówcy

czyli nie soft - mikrofon czy ścieżki poszły ??

[ Dodano: 2006-05-07, 20:21 ]
aha, kumpel mówi, że nic mu takiego nie robił, kilka razy mu spadł, i nawet nie wie kiedy to się zaczęło dziać

tylko takie pytanie : czy 8210 (lub 8250) obsługuje dzielenie smsów na wiele części ?
bo w tym momencie na tym najbardziej mi zależy ... ;)

-add--

Ok, 8210 nie obsługuje długich sms, ale nie mogę nic znaleźć na temat 8250 ...
i czy rom można sprawdzić tylko za pomocą kabla ? :>
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-05-07, 23:54   

n0rbi666, 8250 to samo co 8210
jesli oryginalnie soft jest w wersji conajmniej 5.29 to na 95% jest ROM6

[ot]
co tak rzadko na forum ostatnio? czesciej Cie na PK widze
[/ot]
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 34
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2006-05-08, 08:05   

Domi napisał/a:
n0rbi666, 8250 to samo co 8210

a to szkoda, bo już 5210 ma dzielenie sms na wiele części, a 5210 to prawie to samo co 8210 ;)
Domi napisał/a:

jesli oryginalnie soft jest w wersji conajmniej 5.29 to na 95% jest ROM6

Spytam kolesia, co za soft tam siedzi -na 99% nie majstrował nic z tym telefonem, bo się na tym nie zna ;)
O, już odpisał :) V 5.29 18-09-01 MSM-3

a co z tym mikrofonem ? brudny czy ścieżki ? :>
Domi napisał/a:
[ot]
co tak rzadko na forum ostatnio? czesciej Cie na PK widze
[/ot]

A jakoś ostatnio miałem zastój - ale przechodzi mi to, i coraz częściej zaglądam na forum :)
To jak widzisz na PK to przywitaj się czasem - bo zwykle to ja nie widzę ludzi dookoła ;)

[ Dodano: 2006-05-09, 18:33 ]
No i zdecydowałem się, i kupiłem ;)

Co było przyczyną zepsutego mikrofonu : brud i niedokręcona śrubka :D obudowę już przeczyściłem (ale pewnie zrobię to jeszcze nieraz), mikrofon działa, ROM6 :) tylko teraz muszę zmusić żeby flasher ją złapał ;)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: