PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 8210, po podl. ladowarki migaja diody i buczy buzzer


8210, po podl. ladowarki migaja diody i buczy buzzer

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 8210, po podl. ladowarki migaja diody i buczy buzzer
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-03-29, 10:09   8210, po podl. ladowarki migaja diody i buczy buzzer

brejdak przyniosl kumpla n8210 ktora nie ladowala.
Po wstepnych ogledzinach zobaczylem ze w gniezdzie ladowania byl 1 styk zakrzywiony i nawet ladowarka niechciala wejsc w gniazdo.
Po wyprostowaniu styku i wpieciu ladowarki mugaja rytmicznie wszystkie diody [b. slabym swiatlem, ledwo jarza] i buzzer cicho bzyczy. LCd sie nie wlacza do tego...

CZyzby jakies zwarcie sie robilo ?!

Czekam na pomysly czego to moze byc wina i od czego zaczac!
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
Ostatnio zmieniony przez -=TOMA=- 2006-03-31, 15:11, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-03-29, 10:29   

*****
_________________
http://dziecineostrady.prv.pl
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-09, 23:18, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
koyot24 
Użytkownik


Telefon: nokia E65
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 03 Gru 2005
Posty: 78
Wysłany: 2006-03-30, 12:58   

musi być jakieś spięcie, obejżyj dokładnie płytkę, wyczyść ją dokładnie, czy było coś na niej lutowane, jeśli tak to najprawdopodobniej tam jest spięcie.
Cytat:
n8210 ktora nie ladowala
czy to znaczy że tylko nie ładowała? poza tym chodziła?
_________________
KoYoT GSM Radomsko;)
^
 
 
     
maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-03-30, 23:14   

*****
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-09, 23:17, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-03-31, 13:34   

zalana to ona razcejk nie byla ,przynajmniej nie wyglada.
A podobno wczesniej chodzila tylko ladowanie nie dzilalalo! i uzywal ja koles az padla bateria [tel jest nie moj :P]

Musze sciagnac servisowke i cos popatrzec. Moze ktos ma gotowy link pod reka :)
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-03-31, 22:38   

-=TOMA=-, prosze:)
http://s001.wyslijto.pl/?...660036894784129
polski rapid:D hehe mysle ze sie przyda
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-04-02, 15:50   

wielkie dzieki superbeny666 :D

A propo tej noki wiem juz wiecej.
Skolowalem 2ga naladowana baterie i po zalozeniu jej pala sie wszystkie diody i caly czas kreci sie wibra!!! LCD nic nie wyswietla.

Ma ktos jakies sugestie od czego zaczac albo czego to wina moze byc ?! :D bo jesli to cos ze scalakiem to od razu rzucam to bo nie posiadam HA...
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-04-02, 17:54   

-=TOMA=-, do wymiany n310(n400 w nokii 33x0) scalak odpowiedni za wibre i podswietlanie, bez hot air tez powinienes sobie poradzic...

Pozdrawiam
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-04-03, 08:06   

no tego powinienem byc w stanie wymienic tylko musze jakiegos trupa dorwac!
Tylko ufam superbeny666 ze sie nie mylisz i nadarmo sie nie orobie... :P

A czy z innej komy np N3310 bedzie sie nadawal ten scalak?!
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-04-03, 08:40   

-=TOMA=-, ten scalak jest w 33X0, 8210,5210,3410,
nigdy nie wiadomo do konca co i jak.. dlatego jak wylutujesz go to sprawdz czy sie wlaczy, podswietlania nie bedziesz mial ale LCD powinien sie wlaczyc i wszystko powinno chodzic oprocz wibry, buzzera i podswietlania
Pozdrawiam
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-04-04, 20:46   

ok jak tylko znajde chwilke to to zrobie i sie odezwe !
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-04, 21:56   

superbeny666 napisał/a:
ten scalak jest w 33X0, 8210,5210,3410

w 3210 takze :]
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-04-19, 10:57   

superbeny666 napisał/a:
-=TOMA=-, ten scalak jest w 33X0, 8210,5210,3410,
nigdy nie wiadomo do konca co i jak.. dlatego jak wylutujesz go to sprawdz czy sie wlaczy, podswietlania nie bedziesz mial ale LCD powinien sie wlaczyc i wszystko powinno chodzic oprocz wibry, buzzera i podswietlania
Pozdrawiam


Miales racje! Wylutowalem go i koma sie wlaczyla bez podswietlania. Teraz tylko musze wlutowac 2gi , tylko ze jest maly problem: odkleilem 1 sciezke [3 z prawej dolnej strony].
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-04-19, 20:42   

*****
_________________
http://dziecineostrady.prv.pl
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-09, 23:17, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-04-20, 17:02   

wg servisowki to nie jest n400 tylko n310 !!!



I odkleila mi sie sciazka na plytce od nozki 13 czyli ledow klawiatury.
Jesli dobrze rozumiem schemat, bo jest to 3cia z prawego dolenejgo rogu na plytce [ale tu na schemacie jest 3cia oznaczona jako 17 bo latwiej to chyba rozrysowac - jesli sie myle POPRAWCIE mnie w mojej niewiedzy! ]

[ Dodano: 2006-04-20, 18:05 ]
no i tyeraz pytanie z czym to teraz 13 nozke polaczyc ?!
Najlepiej jak ktos ma pomysl to niech pokaze na screenie :P

[ Dodano: 2006-04-20, 18:22 ]
No ale niby n400 tez sie nadaje z 3310. Tyle ze ten twoj schemat co podales tj z IR
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Sprzedam SE W200i, Nokie 6030 oraz No... Aspic Kosz 0 2008-12-24, 20:32
Brak nowych postów kabel do 8210 wasiesto DCT-3 29 2009-01-03, 18:29
Brak nowych postów Jaki soft do 8210 polecacie KaRnaS [DCT3] Modyfikacje HW i SW 5 2009-01-08, 20:40
Brak nowych postów masowe usuwanie wiadomości nokia 8210 KaRnaS DCT-3 1 2009-01-08, 23:46
Brak nowych postów nokia 6300 - swiecą się tylko boczne ... pioneerGSM BB5 4 2009-02-03, 16:40