PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 8210 słaby zasięg


8210 słaby zasięg

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 8210 słaby zasięg
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
songoku1232
Nowicjusz


Telefon: 6630
Dołączył: 14 Lip 2006
Posty: 7
Wysłany: 2006-11-02, 14:47   8210 słaby zasięg

Witam
Dostałem 8210 która ma słaby zasięg. W budynku 1-2 kreski przy oknie i na zewnątrz łapie 4 kreski. Tak się dzieje w miastach jak przejeżdżam przez wioski to wogóle nie łapie zasięgu.Czasem podczas dłóższej rozmowy przerywa połączenie.Na wyszukiwaniu ręcznym znajduje wszystkie sieci i pozatym wszystko działa ok.
Narazie wgrałem jej oryginalnego softa i virgin eeproma , policzyłem sumki itp. i dalej to samo.
Sprawdziłem styki anteny : stykają dobrze.
Raczej nie opłaca się dawać tego do serwisu albo samemu kupować układy i naprawiać.
Ale odgrzebałem z szafy hotaira i sito.
Powiedzcie co najpierw podlać topnikiem i wygrzać ewentualnie postawić nowe kulki ??
Z tego co pamiętam z serwisówki to może to być wszystko PA ,ccont,hagar. A ja wolał bym żeby ktoś z doświadczenia powiedział za co najpierw się zabrać ??
Ps. Podobny cyrk mam z 5510 ale to już na deser sobie zostaiw :)
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2006-11-02, 15:39 ]
już na samym początku użyłem lupki ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Wydaje mi się że telefon ten działa tak jakby na jednym zakresie.
^
 
     
AdSense


Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-11-02, 19:43   

No to prawda ze mogą byc różne rzeczy najpierw grzej hagar, diplixer, connt. Skoro telefon dziala na jednym pasmie i jestes tego pewien to serwisowke wez i po sprawdzaj wszystko przez co idzie na danym pasmie.
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-11-02, 20:58   

jak masz HA to pogrzej co sie da, nie zaskodzi. Skup sie raczej na Hagarze, diplexerze i końcówce mocy <z naciskiem na ostatnie>
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
songoku1232
Nowicjusz


Telefon: 6630
Dołączył: 14 Lip 2006
Posty: 7
Wysłany: 2006-11-02, 21:56   

Dzięki. Czyli tak jak myślałem grzać wszystko z wyjątkiem procka :) Jutro odpale suszarke i powiem co z tego wyszło. Ale nadal czekam na rady co najpierw podgrzać .
Pozdrawiam
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-11-03, 00:01   

songoku1232, jak masz mozliwosc to uaktywnij Net Monitor i sprawdz jak jest z tymi zakresami...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-11-03, 19:07   

posprawdzaj jeszcze filtry
^
 
 
 
     
songoku1232
Nowicjusz


Telefon: 6630
Dołączył: 14 Lip 2006
Posty: 7
Wysłany: 2006-11-03, 22:42   

Poleciałem po serwisówce i wychodzi na to że albo hagar albo diplexer .Sorki ale 4 lata temu się ostatnio w to bawiłem amatorsko i mam pare pytań:
filtry to cewki L505 L504 L553 występujące w torze 900 i 1800 ?
I jaką temperaturę i siłą nadmuchu nastawić przy grzaniu ewentualnie przy lutowaniu już układu z postawionymi nowymi kulkami.Nie mam żadnego trupa na którym mógł bym poćwiczyć a nie chce poprzestawiać innych elemtów :)
Ps. A co do tego deseru z 5510 toma takie same objawy z tym że bateria szybko się rozładowywała tzn po 1 dniu jak zapodałem jej nową baterie to.Zasięg się polepszył o jedną kreske i trudniej było jej zgubić zasięg. Ale na wioskach nie ma mocnych i zasięgu nie ma.
Pozdrawiam i dziękuje za wasze rady. Mam nadzieje że jutro coś zdziałam z HA

[ Dodano: 2006-11-05, 21:56 ]
Eee to były tylko zimne luty pod diplexerem :) Wygrzenie załatwiło sprawe.
No to teraz biore się za tą 5510.
Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez songoku1232 2006-11-03, 22:51, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów N73 po wymianie PA jest tylko zasięg 3G Reich BB5 6 2009-04-24, 20:32
Brak nowych postów Pływający zasięg Nokia 8910i Mar_Gaj12 DCT-4 2 2009-06-28, 09:11
Brak nowych postów Nokia 5310 zasięg marcino11 BB5 2 2010-01-13, 18:53
Brak nowych postów [K800i] Jest zasięg, ale tylko połącz... korpi Sony Ericsson 4 2010-05-05, 22:08
Brak nowych postów Zasięg w Łodzi Qrucjata Sieci Komórkowe 1 2016-03-07, 14:09