PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Bateria nie chcce sie ładować (nokia 3310)


Bateria nie chcce sie ładować (nokia 3310)

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Bateria nie chcce sie ładować (nokia 3310)
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-04-18, 14:14   Bateria nie chcce sie ładować (nokia 3310)

Witam, mam problem z ładowaniem baterii, jak podłącze ładowarke, to niby wszystko jest ok, pisze ze sie ładuje, ale nie chce sie naładować, całą noc ładowałem a i tak nie była w pełni naładowana :(
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
AdSense


mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-04-18, 14:18   

wntl, najpierw sprawdź tą baterię w innym telefonie czy działa. Możesz również sprawdzić w swoim telefonie inną baterię. W ten sposób dowiesz się gdzie tkwi błąd: czy w baterii czy w telefonie.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-04-18, 14:21   

no raczej w telfonie, bo w innym telefonie normalnie wszystk śmiga, a w tym na 3 bateriah próbowałem i to samo :cry:
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Magik-no1 
Starszy Użytkownik



Telefon: 693559257
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 142
Skąd: malopolska
Wysłany: 2005-04-18, 14:50   

wntl napisz jeszcze czy wyskakuja czasem jakies komunikaty typu "nie laduje" a jak odepniesz ladowarke to kreski zaraz sie zatrzymuja czy chodza tak jak byla by podpieta ladowarka?? albo jak puscisz sygnala to zaczynaja dalej chodzic a ladowarka podpieta nie jest. Sprawdz i napisz
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-04-18, 14:55   

jak odepne ładowarke, to wyskakuje komunikat "ładuje", a potem "ponownie podłącz ładowarke".

[ Dodano: 2005-04-18, 15:56 ]
no i 30 sekund po odłączeniu ładowarki wyskakuje komunikat "nie ładuje"
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-04-18, 15:05   

wntl, zacznij od wygrzania CHAPSa (tylko uwazaj na MADa bo jest blisko)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Magik-no1 
Starszy Użytkownik



Telefon: 693559257
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 142
Skąd: malopolska
Wysłany: 2005-04-18, 15:29   

Zrob ta solucje ja mialem to samo (dlatego o tyle sie wypytywalem) i pomoglo w 100% ladowanie smiga tez tel ladowal sie bardzoooo dlugo i dzialy sie z nim takie rzeczy
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-04-18, 15:34   

Magik-no1, wystarczy że połącze te miejsce co powiedziałeś jakimś kabelkiem :?:
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Magik-no1 
Starszy Użytkownik



Telefon: 693559257
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 142
Skąd: malopolska
Wysłany: 2005-04-18, 15:40   

wntl tak wlasnie musisz zrobic tez pierwsze bralem sie za chapsa ale nic nie dalo na 99% to pomoze bierz sie do roboty :mrgreen: i zdawaj relacje
^
 
 
     
nisi 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Era
Wiek: 45
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1
Skąd: wielkopolska
Wysłany: 2005-07-05, 22:59   

witam
rowniez mam problem z brakiem ladowania przy 3310 i dokladnie po zmianie diod
z tym ze podlaczajac ladowarke nie mam zadnej rakcji ze strony telefonu, dokladnie nic
czy pomoze ktos - zaznaczam ze nie znam fachowych pojec
dzieki z gory za pomoc
^
 
 
grzechu888 
Nowicjusz



Telefon: S55
Operator: Orange
Dołączył: 05 Maj 2005
Posty: 5
Skąd: Tychy
Wysłany: 2005-07-23, 10:46   

Domi napisał/a:
zacznij od wygrzania CHAPSa (tylko uwazaj na MADa bo jest blisko)

co to oznacza? jeśli mógłbym liczyć na odpowiedz byłbym wdzięczny:)
^
 
     
poochone 
Wie co mówi



Telefon: cegła
Operator: Heyah
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 302
Skąd: UK
Wysłany: 2005-07-23, 13:52   

tutaj macie rysunek gdzie jest CHOPS proponuje go wygrzac a jezeli to nie pomoze to wymienic

[ Dodano: 2005-07-23, 14:53 ]
cos mi sie nie dodało
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-07-26, 11:58   

grzechu888 napisał/a:
co to oznacza? jeśli mógłbym liczyć na odpowiedz byłbym wdzięczny:)

grzechu888, jesli chodzi o grzanie to uzyj opcji SZUKAJ, natomiast CHAPS to uklad BGA odpowiedzialny za ladowanie telefonu, znajdziesz go na rozpisce z rozmieszczeniem elementow (albo w serwisowce)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-09-02, 00:23   

teraz telefon ładuje, ale tylko chwile, i przestaje, jest pół znaczka baterii, rano zobacze czy sie naładował
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
xir 
Starszy Użytkownik



Telefon: SE P910i
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Wrz 2005
Posty: 126
Wysłany: 2005-09-02, 18:54   

czasem tez moze byc wina softu, ni np. sft pisal ze sie laduej jak tel byl odlaczony, proponuje jescze wgraj pierw orginal soft od 3310
_________________
Gość wejdz na , www.xir.pl , moej webdesign studio
Gość szukasz modyfikacji softow zapraszam na www.gsm.xir.pl
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39