PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Błąd podzas próby wgrania softu do 3310 za pomocą Twistera


Błąd podzas próby wgrania softu do 3310 za pomocą Twistera

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Błąd podzas próby wgrania softu do 3310 za pomocą Twistera
Przesunięty przez: Domi
2006-11-06, 17:56
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
hemicalyaction 
Nowicjusz
Pogromca Win2003!



Telefon: Nokia 6630
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 59
Skąd: Dzierzgoń
Wysłany: 2006-11-04, 18:52   Błąd podzas próby wgrania softu do 3310 za pomocą Twistera

Witam. Przy próbie flashowania N3310 pojawia mi się błąd:

Kod:
1st Boot Ok,1
1st Boot Err:FF FF
Process Failed, Repowering Mobile


To samo gdy wciskam przycisk "Check" W "Twister Suite". Opcje MBusa też nie działają. Jest na to jakaś rada? Aha, telefon wcześniej się flashował a potem zaczął pojawiać się ten błąd.
Pozdrawiam.
_________________
Nok3210 => Nok 3410 => Nok 3310 => Nok 6100 => N-Gage => Nokia 6630

"Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze. Bedziesz mial 2 dni wolnego..." (kodeks honorowy czlowieka szczesliwego)
^
 
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-11-04, 19:05   

hemicalyaction napisał/a:
telefon wcześniej się flashował a potem zaczął pojawiać się ten błąd.
a czy w czasie od "wcześniej" do "potem" stało mu się coś? A może jest pozalaniowy? Ja mam takie błędy przy utrupionych telefonach.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
hemicalyaction 
Nowicjusz
Pogromca Win2003!



Telefon: Nokia 6630
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 59
Skąd: Dzierzgoń
Wysłany: 2006-11-06, 09:50   

Nie był zalany ani razu. Z początku flashował się ale po trzecim chyba flashowaniu zaczął taki błąd mi wywalać... oczywiście wgrywałem mu oryginalny soft bez żadnych modyfikacji...
_________________
Nok3210 => Nok 3410 => Nok 3310 => Nok 6100 => N-Gage => Nokia 6630

"Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze. Bedziesz mial 2 dni wolnego..." (kodeks honorowy czlowieka szczesliwego)
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-11-06, 18:07   

hemicalyaction napisał/a:
oczywiście wgrywałem mu oryginalny soft bez żadnych modyfikacji...
to akurat nie ma różnicy. A przeinstaluj soft od boxa. Może masz dostep do kabelka pod lpt i tym sprawdzisz.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
hemicalyaction 
Nowicjusz
Pogromca Win2003!



Telefon: Nokia 6630
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 59
Skąd: Dzierzgoń
Wysłany: 2006-11-07, 08:31   

Nie mam właśnie dostępu do dejana. Przeinstalowałem twister suite . Inne telefony flashuje bez żadnych problemów. Teraz tylko muszę znaleźć przyczynę dlaczego nie flashuje akurat tej jednej nokii. Może to jakieś uszkodzenie hw?
_________________
Nok3210 => Nok 3410 => Nok 3310 => Nok 6100 => N-Gage => Nokia 6630

"Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze. Bedziesz mial 2 dni wolnego..." (kodeks honorowy czlowieka szczesliwego)
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-11-07, 15:33   

rozkręć wtyczke i sprawdź, może sie coś udlutowało
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-11-07, 23:48   

bercik12345 napisał/a:
rozkręć wtyczke i sprawdź, może sie coś udlutowało
też dobre, albo lepiej weź inną 3310/3330/3410/5510 i zobacz czy chodzi <bo kabelki się raczej nie odlutowuja, ale przecierają na miejscach zagięć.>
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
hemicalyaction 
Nowicjusz
Pogromca Win2003!



Telefon: Nokia 6630
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 59
Skąd: Dzierzgoń
Wysłany: 2006-11-08, 09:50   

Mam 2 nokie 3310. Jedna smiga aż miło i flashuje się bezproblemowo. Natomiast druga n3310 ani nie chodzi, ani się nie flashuje...
_________________
Nok3210 => Nok 3410 => Nok 3310 => Nok 6100 => N-Gage => Nokia 6630

"Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze. Bedziesz mial 2 dni wolnego..." (kodeks honorowy czlowieka szczesliwego)
^
 
 
     
nokia0master 
Nowicjusz



Telefon: E1
Operator: Plus
Wiek: 36
Dołączył: 09 Gru 2005
Posty: 43
Skąd: Gryfice
Wysłany: 2006-11-08, 12:49   

ustaw speed na xslow
_________________
http://www.360giveaway.co.uk/images/360userbar.gif
^
 
 
     
hemicalyaction 
Nowicjusz
Pogromca Win2003!



Telefon: Nokia 6630
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 59
Skąd: Dzierzgoń
Wysłany: 2006-11-08, 14:42   

Tyle to ja wiem. I nie pomaga. Tak sobie myśle, że to jest jednak problem hw telefonu chyba...
_________________
Nok3210 => Nok 3410 => Nok 3310 => Nok 6100 => N-Gage => Nokia 6630

"Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze. Bedziesz mial 2 dni wolnego..." (kodeks honorowy czlowieka szczesliwego)
^
 
 
     
Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-11-08, 16:25   

hemicalyaction napisał/a:
Tyle to ja wiem. I nie pomaga. Tak sobie myśle, że to jest jednak problem hw telefonu chyba...


Skoro twierdzisz ze to usterka hw to podgrzej flasha on zapewne robi problemy.
^
 
 
     
hemicalyaction 
Nowicjusz
Pogromca Win2003!



Telefon: Nokia 6630
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 59
Skąd: Dzierzgoń
Wysłany: 2006-11-08, 19:38   

Spróbuje (w piątek bo teraz nie mam fona przy sobie). Dam znać czy dało coś podgrzanie flasha, czy też nie. aha, dzięki za podpowiedź Jimmyl :-)

[ Dodano: 2006-11-12, 12:22 ]
Podgrzanie flasha pomogło. Dzięki Jimmyl. Myślę, że temat został wyczerpany więc można go zamknąć.
_________________
Nok3210 => Nok 3410 => Nok 3310 => Nok 6100 => N-Gage => Nokia 6630

"Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze. Bedziesz mial 2 dni wolnego..." (kodeks honorowy czlowieka szczesliwego)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: