PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Chyba zrobiło sie jej morko :D


Chyba zrobiło sie jej morko :D

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Chyba zrobiło sie jej morko :D
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Badyl18 
Nowicjusz



Telefon: DCT-3/4
Operator: Orange
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 31
Skąd: UKF
Wysłany: 2007-07-17, 19:49   Chyba zrobiło sie jej morko :D

Witam!
Dziś kosiłem trawę i było gorąco, włożyłem telefon w spodnie i trochę potu na niego popłynęło :\ Ogólnie wszystko działa po za wyświetlaniem - wyświetla co drugą linie - tak jakby wyświetlacz był padnięty albo styki szwankowały ale wszytko jest wporzo - raczej jest to uszkodzenie hardware'owe bo nawet nowego softa postawiłem (mDawidm2.15 - respect!!!) no i nie wiem od czego zacząć - stacji Hot Air nie mam, wanny też, nawet spirytusu nic... no a żeby normalnie korzystać z fona trzeba mi pełny widok. Wyświetlacz jest oryginalny i sprawdzałem go na uwalonej 3410 i śmiga jak trzeba. Co mogę zrobić??? PZDR!!!
^
 
     
AdSense


sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-07-17, 20:51   

a mozesz sprawdzic inny wyswietlacz na tej 3310? jak nie masz zadnego to moze byc z tej uwalonej 3410 (powinien wyswietlac obraz w lewym gornym rogu, a reszta powinna byc czarna). jesli nie bedzie dzialac to na poczatek najlepiej przemyc styki spirytusem (koniecznie czystym).

btw. kiedys lezac w lozku pisalem na dobranoc SMSa do dziewczyny, ale bylem taki padniety, ze zanim dopisalem do konca to usnalem na telefonie (6310i). dodatkowo bylo duszno i strasznie sie wtedy w nocy spocilem. okazalo sie, ze wilgoc dostala sie do telefonu i przerwala sie przez to jedna sciezka i telefon co ktoras linie wyswietlal cala czarna. pomoglo zlutowanie linii. fon smiga do dzis :D
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-07-17, 21:18   

brak przejscia miedzy stykiem (chyba 2) lcd a kondensatorem na gorze plyty (po drugiej stronie niz wlacznik) - sprawdz dokladnie wg serwisowki i jazda z obejsciem
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Badyl18 
Nowicjusz



Telefon: DCT-3/4
Operator: Orange
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 31
Skąd: UKF
Wysłany: 2007-07-19, 09:22   

możesz podesłać mi link do serwisówki? bo nie mogę w swojej znaleźć tego schematu... ściągnąłem już dwie i nie ma tam nic. Będę wdzięczny.
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-07-19, 09:39   

pierwsze sprawdz zielona linie, jesli ok to zolta

_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Badyl18 
Nowicjusz



Telefon: DCT-3/4
Operator: Orange
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 31
Skąd: UKF
Wysłany: 2007-07-19, 11:51   

Spoko, telefonik śmiga jak trzeba! Respect!!! for Pasja GSM! i wielkie dzieki za schemacik! PZDR!!!
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: