PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Contac Service Nokia 3410


Contac Service Nokia 3410

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Contac Service Nokia 3410
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
KamilGSM 
Użytkownik
...GSM...



Telefon: Nokie
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 24
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 121
Skąd: Online
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2007-12-18, 16:14   Contac Service Nokia 3410

witam mam nk 3410 wyskakuje w niej napis contac service podłanczam ją pod boxa szczytuje mi lecz gdy chce sfleshowac to wyskakuje mi 1st Boot Err: Bad Resp DCT3
Process Failed, Repowering Mobile ale dodam jeszcze we włącze ją i chwile np pisze WŁÓŻ SIM. ale po chwili się wyświetla Contac Serivce ale mam Drugą z tym samym problemem tylko ze szczytuje mi do połowy ale przy fleshowaniu ten sam błąd .
_________________
Smart Clip+Scard,Setool,Mt box+aktywacja BB5,Raskla+mikroskop BB5,Ns pro,UFS,Cruiser, NA TAKIM SPRZECIE PRACUJE ,ZAPRASZAM !
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-12-18, 16:21   

KamilGSM, a masz Dejana i MBusa? podlacz pod mbusa, odpal DCT-3 Repair by Neb zrob testy, napisz przy ktorym bedzie Fail
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-12-18, 16:21   

podłącz przez Mbusa i zrób test w EepromTools

[ Dodano: 2007-12-18, 16:22 ]
Domi, heh, uprzedziłeś mnie :-)
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
KamilGSM 
Użytkownik
...GSM...



Telefon: Nokie
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 24
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 121
Skąd: Online
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2007-12-18, 18:26   

nie mam
_________________
Smart Clip+Scard,Setool,Mt box+aktywacja BB5,Raskla+mikroskop BB5,Ns pro,UFS,Cruiser, NA TAKIM SPRZECIE PRACUJE ,ZAPRASZAM !
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-12-18, 21:18   

heh to ciezko cos powiedziec... dejan + mbus to podstawowy sprzet do dct-3
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
KamilGSM 
Użytkownik
...GSM...



Telefon: Nokie
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 24
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 121
Skąd: Online
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2007-12-18, 21:46   

no to własnie mam zamiar kupic na allegro jest Flesher Ale MBUSA nie mogłem znajsc.. :(
_________________
Smart Clip+Scard,Setool,Mt box+aktywacja BB5,Raskla+mikroskop BB5,Ns pro,UFS,Cruiser, NA TAKIM SPRZECIE PRACUJE ,ZAPRASZAM !
^
 
 
     
softkom 
Nowicjusz


Telefon: P910i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 8
Ostrzeżeń:
 13/5/6
Wysłany: 2008-01-26, 20:45   

Mbus do 3410 to inaczej mbus do 3310, jesli nie na allegro to gsmsupport.pl tam masz.
_________________
www.tuningpasja.fora.pl
www.minikasa.htw.pl
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-01-26, 22:18   

KamilGSM, możesz sobie zrobić sam, a jeśli masz flasher dejana to możesz wykorzystać jego końcówki. Schemat gdzieś na forum i pełno w internecie.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39