PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > czy da się to naprawić nokia 5510


czy da się to naprawić nokia 5510

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » czy da się to naprawić nokia 5510
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-04-26, 19:33   czy da się to naprawić nokia 5510

http://www.allegro.pl/ite...ony_zasieg.html

mam zamiar kupić ten telefon i mam pytanie:

da się to naprawić za pomocą flashera dejana i programu knok, przez liczenie sum kontrolnych, albo zmiane softu?
^
 
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-26, 19:41   

nie, (na 99%, zawsze pozostaje ten jeden % gdyby nie były obliczone sumki, ale wtedy by się też resetował) więc jeśli nie masz Hot Aira to nie zrobisz.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-04-26, 19:44   

hot aira, czyli co i do czego ?

[ Dodano: 2007-04-26, 19:50 ]
a nie można normalną lutownicą naprawić?
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-26, 19:57   

krod napisał/a:
hot aira, czyli co i do czego ?

hot air czyli lutownica na gorące powietrze (wpisz w allegro to zobaczysz) i normalną lutownicą nie da się
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
krod 
Nowicjusz



Telefon: 3510i
Operator: Orange
Wiek: 25
Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 32
Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: 2007-04-26, 20:09   

w takim razie co jest w tym fonie zepsute, że tylko hot airem można naprawić?
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-04-26, 20:46   

możliwe że.. końcówka mocy, switch antenowy .. i mase innych części od zasięgu ..
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-04-26, 21:41   

krod napisał/a:
w takim razie co jest w tym fonie zepsute, że tylko hot airem można naprawić?
jakis element na plycie lub zimne luty... wszystkie rzeczy z HW robi sie za pomoca HotAira lub bardzo cienkiej kolbowki (ale tylko elementy dyskretne - kondensatory, rezystory itp - bo uklady scalone sa BGA - na kulkach z cyny)
a co do zasiegu to moze byc naprawde mnostwo rzeczy (PA, switch, hagar, cobba, ccont, filtry, el. dyskretne) wiec ciezko cos powiedziec... trzeba zobaczyc telefon i wtedy mozna probowac postawic diagnoze
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39