PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Dziwna 3330 :\ Prosze o pomoc!


Dziwna 3330 :\ Prosze o pomoc!

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Dziwna 3330 :\ Prosze o pomoc!
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Badyl18 
Nowicjusz



Telefon: DCT-3/4
Operator: Orange
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 31
Skąd: UKF
  Wysłany: 2007-02-13, 22:56   Dziwna 3330 :\ Prosze o pomoc!

Witam! Dostałem do naprawy Nokie 3330 do flash'owania - podobno sie zawieszała itp. Wiec zrobiłem sumy locka (bo podobno miała) itd, niestety nie pomogło więc zabrałem sie do flashowania. Sofcik poszedł jak trzeba ale... teraz nie mogę postawić eproma... ani imei... No i nie wiem czy coś źle robie, czy coś jest uwalone... Może mnie ktoś poinstruować jak i co bo już nie wiem i głupich rzeczy się czepiam. Obecnie telefon włącza sie lecz nic nie wyświetla na ekranie.
PZDR!!!
^
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-02-14, 00:08   

Wgraj jakis fulflasha z innej 3330. moze cos pokpałes przy wgrywaniu i teraz nie chce ustawiac imei itd.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Badyl18 
Nowicjusz



Telefon: DCT-3/4
Operator: Orange
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 31
Skąd: UKF
Wysłany: 2007-02-14, 10:13   

ale szczerze mówiąc juz sam nie wiem czy dobrze wgrywam imei. Knock'iem próbowałem i dupa, Rolisem - to samo. Może mi ktoś powiedzieć jak to poprawnie zrobić??
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-02-14, 10:45   

Badyl18, no też mówię, wgraj Fullflasha

<a teraz tel sie wogle włącza?>
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Badyl18 
Nowicjusz



Telefon: DCT-3/4
Operator: Orange
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 31
Skąd: UKF
Wysłany: 2007-02-14, 10:50   

Chwilowo nie bo bateria padła i chyba uwalone jest ładowanie. spróbuje wgrać tego full flash'a na innej baterii.
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-02-14, 10:51   

Jak masz uwalony eeprom to nie dziw sie ze nie ładuje
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Badyl18 
Nowicjusz



Telefon: DCT-3/4
Operator: Orange
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 31
Skąd: UKF
Wysłany: 2007-02-14, 11:09   

To jak polecasz postawić eeprom? Dejanem da radę? czy tylko boxem??
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-02-14, 11:16   

Badyl18, wgrywasz wszystko Dejanem (Rolis 4.78b5), potem imei, faid i resety mbusem (najlepiej DCT-3 Repair by Neb)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-02-14, 15:26   

Domi napisał/a:
Badyl18, najlepiej DCT-3 Repair by Neb

nie wiem dlaczego inne programy nie chca czesto wykryc telefonu ani cokolwiek zrobi a dct3byneb robi. Sprawdz moze konwerter masz zepsuty(chyba ze masz kabelem m/fbusa) ??
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-15, 16:11   

kowalkarol1 napisał/a:
Sprawdz moze konwerter masz zepsuty(chyba ze masz kabelem m/fbusa) ??


Przeciez kolega pisał że wgrał soft.

Badyl18, a jaki błąd?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-02-15, 16:22   

seba123 napisał/a:
kowalkarol1 napisał/a:
Sprawdz moze konwerter masz zepsuty(chyba ze masz kabelem m/fbusa) ??


Przeciez kolega pisał że wgrał soft.


seba123 chyba wymysliles cos nowszego od Dejana.
Konwerterem na com sofcik? ciekawe<gratulacje>
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-15, 16:23   

Badyl18 napisał/a:
Sofcik poszedł jak trzeba ale...


to ty chyba coś nie doczytałeś... ale koniec przekomarzania się :P
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-02-15, 16:47   

Cytat:
Sofcik poszedł jak trzeba ale... teraz nie mogę postawić eproma... ani imei.

Cytat:
Knock'iem próbowałem i dupa, Rolisem - to samo.

Cytat:
Sprawdz moze konwerter masz zepsuty(chyba ze masz kabelem m/fbusa) ??

Cytat:
Przeciez kolega pisał że wgrał soft.

tak wgral ale zapewne dejanem na lpt
wiec jeszcze raz
Cytat:
Sofcik poszedł jak trzeba ale... teraz nie mogę postawić eproma... ani imei.

Cytat:
Sprawdz moze konwerter masz zepsuty(chyba ze masz kabelem m/fbusa) ??

Cytat:
Przeciez kolega pisał że wgrał soft.

co ma lpt(dejan) do konwertera(com)?
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-15, 16:49   

kowalkarol1 napisał/a:
teraz nie mogę postawić eproma...


To że eeprom się dejanem wgrywa, prawda?

[ Dodano: 2007-02-15, 16:51 ]
Domi, a ni nigdy DCT-3 Raepair sie nie łączy z telefonem (łączy się raz na 10 razy), a knok tak. Wiesz czemu?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-02-15, 22:39   

tak
ale chodzilo o resety, set faid, itd
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów ankieta, proszę o pomoc wioty PasjaPUB 4 2014-05-12, 11:42
Brak nowych postów postrzeganie ciała i wyglądu - proszę... wioty PasjaPUB 1 2014-06-14, 07:52
Brak nowych postów Pomoc w wyborze marki, telefonu Lucas_21 Co wybrać? 8 2014-11-02, 15:40
Brak nowych postów PMM do 3330 z dodatkami do gier (Spac... Mef82 DCT-3 0 2015-06-29, 00:03
Brak nowych postów Pomoc prawna hando Bazar 0 2016-03-07, 11:39