PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Edytor pamięci w DCT3


Edytor pamięci w DCT3

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Edytor pamięci w DCT3
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-02-18, 21:09   

To jest właśnie to że Nokia nie zapisuje nie zapisanych numerów. Ja mam obecnie SE T610 i w nim jest taka pozycja jak numery niezapisane. Może ktos kiedyś takie coś wymyśli w Nokii, bo funkcja czasem się przydaje. Pozdrawiam.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
 
AdSense


bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-02-18, 22:17   

heh... nigdy nie sprawdzałem tego. Wiem że na 100% są tam wiadomości sms a zaraz po nich numer nadawcy :) niekiedy nawet zachowują się w edytorze po ponownym włączeniu komórki. Po mojemu to powinien też być zapisany sms pod wiadomością graficzną (o ile się to czytało). Nigdy na to nie zwracałem uwagi, zaraz wyśle sobie wiadomośc graficzną z drugiej komórki i to sprawdze. Ale odpowiedź dopiero dam jutro, chyba że mnie ktoś uprzedzi. Aby odzyskać ten numer, najlepiej nie wyłączaj komórki (jeśli masz słabą baterię podłącz fona najlepiej pod ładowarke), aż do mometu kiedy ktoś da Ci znać czy da się odzyskać dany numer, znaczy chociaż do poniedziałku.
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
 
Piotrek 



Telefon: K750i
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 1889
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-02-18, 22:21   

sa eski zapisany w fonie ;) ale panuje tam naprawde balagan i trzeba ja sklejac najgorsze to ze juz mi sie prawie udalo a okazuje sie ze one zmieniaja adres i sa dziwacznie nadpisaywane :( Za kilka dni podam Wam liste ciekawych adresow to sami oblookacie i moze sami cos stworzycie ;)
_________________
Płodni.com - Płodzimy kuszące pomysły,
PrzerwaNaReklame.pl - poczytaj o najlepszych światowych kampaniach reklamowych.
^
  Skype
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-02-18, 22:25   

piciu1000, ja także zauważyłem że zmieniają adres, ale w końcu muszą kiedyś powrócić do tego pierwszego, musi być miedzy sdresami jakaś zgodność :? tylko jaka :?: :?: :?
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
 
Nok3310 
Użytkownik


Telefon: 605158759
Operator: Plus
Dołączył: 12 Gru 2004
Posty: 82
Skąd: z domu
Wysłany: 2005-02-19, 00:09   

wszsytko pieknie, tylko gdzie dopasowac odpowiednie offsety do odpowiednich miejsc w telefonie?
wiem, ze numer telefonu byla napewno zapisany pod wiadomoscia graficzna...tyle ze N3310 ma takie specyficzny klawisz jak Navi- ktory "uwielbiam"... nacisnalem kilka razy za duzo i wiadomosc graficzna poleciala... moze jakims progsem da sie przeszukac pamiec w poszukiwaniu tego co potrzebuje?
tel, niestety juz byl wylaczany, ale przeszukujac pamiec edytorem zauwazylem ze sa tam "smieci" po dawnych , duzo starszych SMS, ... wiec moze jednak cos sie uratowalo?
^
 
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-02-19, 00:28   

Nok3310, najlepiej jak sam zacząłbyś przeszukiwać edytor. Wtedy na 90% coś znajdziesz. Zacznij szukać od offsetu 00000000, a na coś natrafisz. Tak jak napisane jest wyżej sms'y lubią zmieniać swoje położenie w edytorku więc chyba na nic sie zda moje szukanie. Jeżeli przeszukasz daje gwarancje że coś znajdziesz :D :D :D
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
 
yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2005-02-20, 17:33   

co do klawisza '#' to nie zmieniac mi napisu! w koncu jakis slad po mnie musi zostac :) zeby nie bylo, ze pisalem edytor na darmo... ale jak sie ponizej przekonacie z edytora pamieci tego nie da sie zrobic.

oto rozpiska zkresow pamieci:

w zakresie 000000-07FFFF znajduja sie rozne rejestry sprzetowe, grzebanie tu jest niebezpieczne

RAM znajduje sie w zakresie 100000-11FFFF
zakresy 120000-13FFFF, 140000-15FFFF, ... itd. do 1FFFFF sa takze mapowane na RAM takze pokazuja to samo co 100000-11FFFF (stad PIN mozna znalezc zarowno pod 11FF78 jak i 1FFF78)

w zakresie 080000-0FFFFF znajduje zmapowane sa adresy 180000-1FFFFF a wiec powtarzajce sie czesciowe mapy RAM'u.

w zakresie 200000-3FFFFF znajduje sie FLASH (a wiec plik FLS wrzucany flasherem), w tym obszarze nic nie zmienimy, jest on tylko do ogladania.
zakres 400000-5FFFFF mapowany jest na FLASH takze pokazuje to samo co 200000-3FFFFF.

co do RAM'u (100000-11FFFF) to zawiera on obszar (okolo 16KB) przeznaczony na dynamiczna alokacje czyli w tym obszarze nic nie utrzymuje adresow i co chwile ma inne.
_________________
NokiX Ci się podoba? Kliknij i wyraź to!
^
 
 
 
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-02-20, 19:01   

yak, wielkie dzieki za tą rozpiskę :wink: .
piciu1000 mówiłem że nie da się zmienć nazwy autora edytora z jego poziomu :mrgreen:
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
 
Piotrek 



Telefon: K750i
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 1889
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-02-20, 20:29   

bubek3, powiem tylko tyle
Kod:

00000000004D656D6F727920656469746F7220312E340A28632920323030342059616B0000

sprawdzałem jak to zmienić dla ciekawości tylko :) A niech zobacze gdzies zmiane to gwarantowany BANan :] YAK sie nad tym napracowal.

yak, lepiejby bylo zrobic to na bazie langow i w langu dac "...by YAK..." a tam tylko odwolanie do langa :)
_________________
Płodni.com - Płodzimy kuszące pomysły,
PrzerwaNaReklame.pl - poczytaj o najlepszych światowych kampaniach reklamowych.
^
  Skype
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-02-24, 14:30   

mdawidm, zadnych szkod tym niewyrzadzisz. A nawet jezli to wyjmujesz baterie wkladasz i juz dziala :) Kazda zmiana po wylaczeniu i wlaczeniu telefonu zostaje cofnieta.



yak napisał/a:
w zakresie 000000-07FFFF znajduja sie rozne rejestry sprzetowe, grzebanie tu jest niebezpieczne
dlaczego niebezpieczne ??


bubek3, dzieki ze sam poszukales :P Mam nadzieje ze nikt niebedzie mial przeciwko jezeli z informacji tu zawartych powstanie jakis doby tutorial co i jak robic, jak sie poruszac itd ? :)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
 
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2005-02-28, 09:19   

[quote="MasterJapko"]mdawidm, zadnych szkod tym niewyrzadzisz. A nawet jezli to wyjmujesz baterie wkladasz i juz dziala :) Kazda zmiana po wylaczeniu i wlaczeniu telefonu zostaje cofnieta.



yak napisał/a:
w zakresie 000000-07FFFF znajduja sie rozne rejestry sprzetowe, grzebanie tu jest niebezpieczne
dlaczego niebezpieczne ??


a jak w tym adresie co podał yak ustawisz przypadkiem za wysokie napiecie na jakis układ ??
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
 
dfence 
Nowicjusz


Telefon: 501565656
Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 7
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2005-03-03, 12:23   

ahoj!

podczepiam sie pod temat z ciekawosc ;) mialem dziwnego pada mojej biednej starej 7110 - po chwili zabawy doszedlem do tego ze wrzucenie czystego obszaru pamieci od adresu 00590000 do 005F0000 ozywilo mi fona i wszystko smiga az milo ale jest pewien problem - wszystkie nr. telefonow zapisane na telefonie polecialy sobie... znaczy mam ten obszar pamieci sciagniety ale jego ponowne wrzucenie pierdzieli telefon.

Teraz moje pytanie - istnieje jakis dobry edytorek ktory mi wyciagnie z zapisanego pliku .fls moje numery telefonow?? Jesli tak to skad moge go zassac?
Dzieki wielkie ludziska
Pozdro
DfencE
^
 
 
grabbersound 
Nowicjusz



Telefon: e616v 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 48
Skąd: Kędzierzyn
Wysłany: 2005-03-03, 12:51   

WItam,
ja znalazłem w sofcie Maximus'a Resetus'a na mojej 5510 takie rzeczy:
001FFEEC - pin karty sim
002001F8 - wersja softu
Potem jak jeszcze grzebałem to pzy którymś adresie znalazłem jedną wiadomość SMS, i chyba był to sms, z którym ostatnio się pracowało (dosłowna pamięć RAM :) ).

Pozdrawiam ;)
_________________
To co robisz, nie musi zadowalać wszystkich. Od tego są agencje towarzyskie.
Trance, Acid, Hardstyle: www.grabbersound.tk
^
 
 
 
Ice_men 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 3310
Wiek: 32
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 4
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 2006-06-05, 01:22   

a znacie moze miejsce zalokowania sie PIN2 ? :)
bylo by milusio go poznac ;) zwlaszcza dla userow orange na karte ;)
_________________
Czesc Gość! Masz jakis ciekawy soft do N3310??
A moze szukasz osoby do przetestowania go??
Jesli tak to w profilu masz info o mnie.
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-05, 10:33   

Ice_men, twoj PIN2 to 9999....
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Karta pamięci - problem N95 rangiz Nokia 5 2010-08-01, 13:28
Brak nowych postów Po wgraniu nowego softu Karta Pamięci... Dombia SW 3 2010-11-23, 21:33
Brak nowych postów Karta pamięci damian550 LG 0 2011-05-01, 16:04
Brak nowych postów SAMSUNG S8300 nie widzi kartu pamięci!!! kasiaikuba5 Samsung 1 2012-01-27, 23:26
Brak nowych postów Aplikacje, które najbardziej zapadły ... dlorus88 Aplikacje 4 2016-01-14, 12:09