PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Flashowanie 3310..... [ błąd ]


Flashowanie 3310..... [ błąd ]

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Flashowanie 3310..... [ błąd ]
Zamknięty przez: boss_53
2006-05-18, 09:07
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bosiu_ck 
Nowicjusz


Telefon: N3310
Operator: Era
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 6
Skąd: Kielce
Wysłany: 2006-05-17, 16:54   Flashowanie 3310..... [ błąd ]

Siema!
Słuchajcie mam problem!! Po wgraniu softa nemo v1.0 do telefonu chciałem policzyć sumy kontrolne i problem bo przy wcisnięciu przycisku <read phone info> w nokiatools by rollis (wersja 1.9 build 001) wyskakuje najpierw błąd <ceck mbus cable> a potem < failed to initialyse local module>. Powiedzcie co z tym począć.
Dzięki za pomoc.
^
 
 
     
AdSense


Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-05-17, 18:05   

Kabel masz dobry na 100%?? moze jest popsuty? sprawdz go na innym telefonie.
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-05-17, 19:30   

s sprawdz innym programem dct3byneb bardzo dobry!!
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-05-17, 19:34   

bosiu_ck, nie masz chyba połączenia miedzy mbus'em a programem... zainicjalizuj je recznie ;) odpal np. 7LinkTest (czy jakoś tak) ten do testowania kabli... daj test na mbus (oczywiscie kabel podłaczony pod telefon, a telefon włączony) musi byc wszedzie 100% nastepnie odpal rolis i wtedy sczytaj info... ;) powinno pójść :) wiem ze był tez program :D grzesiek1711 (chyba) go pisał specjalnie do tego celu... wszystko robiił automatycznie... wystarczyło podlaczyc telefon i odpalić program :) progrm jest gdzies na forum... nie wiem dokladnie gdzie, nie mam czasu teraz na szukanie... :D bo wpadłem tutaj tylko na momencik :)
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
bosiu_ck 
Nowicjusz


Telefon: N3310
Operator: Era
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 6
Skąd: Kielce
Wysłany: 2006-05-17, 20:18   

Słcuhajcie w knoku wyrzuca mi takie błędy:

Cytat:

MBUS_SecurityCommand : cannot execute 'Enable extended commands'
CMD_handlecommands : cannot analyze phone
MBUS_SecurityCommand : cannot execute 'Enable extended commands'


Spróbuje przetestowac ten kabel i powiem jak poszły testy

Edytowany:


Już znalazłem ten program. Mała poprawka co do nazwy nazywa się 7LMlinktest. :P daltego nie mogłem go znaleźć :/ ale nic najważniejsze, że wiem już co się dzieje. Po przetestowaniu okazało się, że kabelek jest padnięty.... kurcze trafiłem na jakąś felerną sztukę... nic pozostaje mi tylko zamówić nowy.

Dzięki bardzo za pomoc.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: