PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > jak zgrac eeprom z 3210


jak zgrac eeprom z 3210

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » jak zgrac eeprom z 3210
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 512
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-07, 15:23   jak zgrac eeprom z 3210

witam! ostatnio bawie sie troche 3210 i wpadl mi do glowy pewien pomysl... nie bede wyjasnial o co chodzi, zeby nie zapeszyc, ale zeby go zrealizowac potrzebuje sobie popatrzec na eeprom... tzn. nie na kosc ale w HEXie ;)
niby virgin eeprom jest w snapshocie nokixa jako dodatek do repair_external_eeprom.nrx ale ja potrzebuje popatrzec na czysty eeprom i porownac go z eepromem w ktorym cos tam poprzestawiam...

mowiac inaczej potrzbuje zgrac sobie eeprom z telefonu na dysk. szukalem na forum i znalazlem tylko cos o programiku NokiaSP, ale nie idzie nim nic zrobic... a nawet jakby szlo, to on obsluguje 3210 do wersji 5.31 a ja mam 6.00 (dla testu wgralem 5.31 ale tez nie dzialalo). ma moze ktos sposob lub programik ktory rozwiaze moj problem?
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-07, 16:26   

No ja też nigdy nie próbowałem zgrywać eepromu z 3210. Wiem że jest to osobny układ 24C128 i można go zgrać Ponyprogiem ale trzeba wyprowadzić kabelki do Siproga. Być może da się go zczytać Twisterem jako pmm. Nie mam teraz takowej bo bym potestował.
^
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-03-07, 20:54   

sander18, spróbuj programem Nokia DCT3 Flash Converter, służy do oddzielania MCU od PPM, można też wydzielić eeprom.
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 512
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-07, 21:02   

bartek2109, jak on ma mi oddzielic eeprom od reszty jak we flashu, ktory zgram w ogole nie ma eepromu?
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-03-07, 22:44   

może ci to w czymś pomoże:p ale jak zgrac to pojęcia nie mam :/
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 512
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-07, 23:03   

no wlasnie ja potrzebuje zgrac eeprom z ustawieniami takimi jakie mam w telu, pozniej zmienic kilka rzeczy i znow zgrac itd... a pozniej oblookac sobie w HEXie co i gdzie sie pozmienialo...

i kurde wychodzi mi na to, ze sie kufa nie da... ale przeciez jakos te virgin eepromy powyciagali... :/

jak nie da rady, to moze zrobi sie cos a'la repair_external_eeprom.nrx ale w druga strone i po m-busie jak NokiXshot... ;]
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-03-08, 00:03   

sander18, a próbowałeś może knokiem ??;> Jest tam opcja read eeprom :D
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 512
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-08, 11:53   

wntl, jasne ze probowalem... probowalem wszystkim co mam, wertowalem forum, szukalem po necie i kurde nic... nie jest mi to jakos bardzo do szczescia potrzebne, ale moze wyszedlby dzieki temu jakis fajny skrypt, albo bym sie chociaz czegos nauczyl...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-08, 12:13   

Nic tylko Ponyprog. Wgrać nawet Twisterem nie można. Być może wintesla.
^
 
     
azbest 
Starszy Użytkownik



Telefon: 6600, 3310
Operator: Plus
Pomógł: 8 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 158
Skąd: kościan
Wysłany: 2006-03-08, 17:01   

Był już kiedyś temat o eepromie w 3210 http://forum.pasjagsm.pl/tematy13/1218.htm może przyda się odpowiedź n0rbi666 z tego tematu.
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-08, 17:06   

Jak będę w domu to poszukam schematu prostego programatora ludipipo pod lpt lub trochę bardziej skomplikowanego siproga pod coma. Tylko tym się da tego eproma zchytać i ponownie zapisać. Jeszcze jest willem i chyba jdm z odpowiednią przystawką.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów kabel 3210 uniwersalny na konwerter adammmos DCT-3 1 2008-08-06, 21:05
Brak nowych postów Szukam skryptu own number NOKIA 3210 diehard123 NokiX 2 2009-02-02, 22:52
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi 3210 problem Joger DCT-3 8 2009-04-10, 11:42
Brak nowych postów jak zgrac softa z nokii 3650 chomikfr DCT-4 2 2010-06-25, 22:13
Brak nowych postów Lekki wznawia produkcje Nokia 3210 adammmos PasjaPUB 3 2010-12-22, 11:57