PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jakie usterki w uszkodzonych 7110


Jakie usterki w uszkodzonych 7110

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Jakie usterki w uszkodzonych 7110
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Hool-S1 
Nowicjusz


Telefon: E770v
Operator: Plus
Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-04-19, 18:08   Jakie usterki w uszkodzonych 7110

Mam kilka uszkodzonych Nokii 7110 i pytania co może być w nich uszkodzone:
nr1 - gubi zasięg, na ręcznym znajduje wszystkie sieci - PA do wymiany?
nr2 - nie ma wcale zasięgu, na ręcznym szuka (w nieskończoność) - switch?
nr3 - po włączeniu contact service - zacząć od softu?
Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.
Ostatnio zmieniony przez sundance_kid 2008-04-19, 18:44, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
AdSense


wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2008-04-19, 22:03   

Hool-S1, zrob to co napisałeś
^
 
  Skype
     
Hool-S1 
Nowicjusz


Telefon: E770v
Operator: Plus
Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-04-20, 13:23   

nr1 - po wymianie PA działa
nr2 - po wymianie switcha bez zmian
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-04-20, 14:35   

Hool-S1 napisał/a:
nr2 - po wymianie switcha bez zmian

to wymień też PA.
^
 
  Skype
     
elkojote 
Nowicjusz



Telefon: sgh-s500i
Operator: Plus
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-04-20, 18:10   

Ja też miałem problemy z zasięgiem i wymieniałem PA ale nic to nie dało, dopiero jak wymieniłam swichta to juz jest ok... ja zamawiałem z wwx.xxxxx.pl konkretny model NETGEAR Switch 8x 10/100 Platinum Series FS608EE.

pozdro
Ostatnio zmieniony przez bubek3 2008-04-20, 20:21, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
Hool-S1 
Nowicjusz


Telefon: E770v
Operator: Plus
Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-04-22, 18:57   

GSMservice, wymieniłem jeszcze PA i ciągle nie ma zasięgu.
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-04-22, 18:59   

Hool-S1, A na ręcznym też nie znajduje teraz sieci po wymianie PA ??
^
 
  Skype
     
Hool-S1 
Nowicjusz


Telefon: E770v
Operator: Plus
Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-04-22, 19:42   

GSMservice, pisze tylko, że szuka (i tak w nieskończoność) - nie ma żadnego błędu itp.
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-04-22, 20:43   

Hool-S1, hmmm... PA mówisz wymienione switch też...
A fon sie restartuje??
Może to sumy kontrolne ??
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-04-22, 21:41   

Hool-S1, jeszcze do wygrzania COBBA (ewentualnie wymiany), tez odpowiada za zasieg

p.s.

PA nie ma nic wspolnego ze znajdowaniem sieci na recznym wyszukiwaniu, moze byc fon bez PA a i tak powinien znajdowac sieci jesli reszta bloku RF sprawna
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Hool-S1 
Nowicjusz


Telefon: E770v
Operator: Plus
Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-04-26, 14:09   

Domi, dzięki, wymiana cobby pomogła.
Mam jeszcze problem z tą trzecią, chciałem wgrać soft, ale wcale mi jej nie sczytuje.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Jakie antywirusy ? nemo333 Aplikacje 4 2009-08-30, 14:19
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Jakie oprogramowanie do zarzadzania s... logos2000 SW 3 2009-10-06, 18:46
Brak nowych postów Jakie kable do JAFa? lukaczmarek SW 1 2009-10-31, 12:53
Brak nowych postów Jakie kable do telefonów? Upgreydd SW 5 2010-11-19, 10:58
Brak nowych postów Jakie gry lubicie stempelixx PasjaPUB 27 2011-02-20, 11:55