PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > kabel do 8210


kabel do 8210

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » kabel do 8210
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
KaRnaS 
Nowicjusz


Telefon: 8210,6120c
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Białystok/Suwałki
Wysłany: 2009-01-03, 18:29   kabel do 8210

Witam szukam kabla do 8210, chcę nim zmienić sobie soft i wgrać jakieś dzwonki i inne takie.:)

Od razu spytam w temacie o namiary na najlepiej oceniany soft i gdzie znajdę jakieś dzwonki tapety;) pozdrawiam
^
 
  Skype
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-01-03, 20:32   

KaRnaS, Do zmiany softu potrzebujesz flasher dejana ( najtańszy ) albo box ale to już wyższa cena :P
do grafik i dzwonków Mbus Ci potrzebny , ale jak chcesz wgrać soft sam flasherem to i tak potrzebujesz Mbus do resetów i przeliczenia sum kontrolnych, ja osobiście jak się w to bawiłem to nie musiałem pożniej osobno wgrywać dzwonków ani grafik bo softy są w to nieźle urozmaicone :)

Soft to według mnie najlepszy mdawidm 2.15 :wink:
Najlepiej sam wgraj kilka softów to się przekonasz jaki według Ciebie jest najlepszy :)
^
 
  Skype
     
KaRnaS 
Nowicjusz


Telefon: 8210,6120c
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Białystok/Suwałki
Wysłany: 2009-01-03, 20:45   

ten soft chodzi pod 8210??
gdzie mogę kupić tego flasher dejana??

chodzi o tego mbusa??
http://www.allegro.pl/ite...50_f_m_bus.html
^
 
  Skype
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-01-03, 20:58   

KaRnaS, Tak to ten kabel :)
^
 
  Skype
     
KaRnaS 
Nowicjusz


Telefon: 8210,6120c
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Białystok/Suwałki
Wysłany: 2009-01-03, 21:01   

i co nim mogę wszystko??:P
^
 
  Skype
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-01-03, 21:04   

A flasher dejana to na allegro zobacz a jak nie to ktoś może ma na sprzedaż bo to juz stary sprzęt jest :P
a z tym softem to faktycznie gafę strzeliłem bo chodziło mi o soft do 3310 :P
Ale z softów do 8210 to tylko jeden mi się spodobał nie wiem kto go robił ale mam go na kompie :)

[ Dodano: 2009-01-03, 21:05 ]
napisał/a:
i co nim mogę wszystko??:P

Softu nim nie wgrasz.

[ Dodano: 2009-01-03, 21:09 ]
oto ten soft :)
^
 
  Skype
     
KaRnaS 
Nowicjusz


Telefon: 8210,6120c
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Białystok/Suwałki
Wysłany: 2009-01-03, 21:40   

Dobra czyli biorę to:
http://www.allegro.pl/ite..._fv_poznan.html
i to:
http://www.pasjagsm.pl/li...50_f_m_bus.html

i mogę robić z telefonem co się da tak??:)

to poszukam softu jeszcze dzięki za pomoc;)
i sprawdzę oczywiście jeszcze Twój:)
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-01-03, 21:44   

KaRnaS, w perwszym linku masz tez konwerter - czyli mbusa juz nie potrzebujesz!
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
KaRnaS 
Nowicjusz


Telefon: 8210,6120c
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Białystok/Suwałki
Wysłany: 2009-01-03, 21:47   

Ok, tak się zastanawiałem czy to nie to przypadkiem, dzięki;)

[ Dodano: 2009-01-03, 22:01 ]
Eh nie mam portu LPT w płycie:/

[ Dodano: 2009-01-03, 22:22 ]
czy taka przejściówka by załatwiła sprawę??:
http://www.allegro.pl/ite...nics_vista.html
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-01-04, 00:19   

KaRnaS, ja mam zle doswiadczenia z taka przejsciowka - nie dzialalo. Musialem kupic karte pod PCI z LPT
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
KaRnaS 
Nowicjusz


Telefon: 8210,6120c
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Białystok/Suwałki
Wysłany: 2009-01-04, 11:41   

Jednak płyta ma LPT tylko trzeba było śledzia kupić:)
Ostatnio zmieniony przez KaRnaS 2009-01-04, 12:01, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-01-04, 11:59   

KaRnaS, A tak na marginesie to programy do tego masz :?: bo z tym pewnie też będziesz miał problemy jak dostaniesz kable :razz:
^
 
  Skype
     
KaRnaS 
Nowicjusz


Telefon: 8210,6120c
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Białystok/Suwałki
Wysłany: 2009-01-04, 12:02   

Jakoś tam zdobędę:P poszukam i znajdę chyba, że masz jakieś namiary :mrgreen:
^
 
  Skype
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2009-01-08, 23:49   

KaRnaS, poszukaj tutaj na forum:) wiele znajdziesz i wiele się dowiesz
^
 
  Skype
     
KaRnaS 
Nowicjusz


Telefon: 8210,6120c
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Białystok/Suwałki
Wysłany: 2009-01-13, 01:02   

No więc kable już mam i problem od razu na NokTool nie chce mi się łączyć z telefonem wyskakuje "failed to initialyse local mode" inne programy też nie łączą mam vistę może to dlatego, a może wiecie co z tym zrobić niby wszystko jest podłączone ok. Proszę o pomoc.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Kabel FBUS UFS/JAF DO Nokia 6230 Mar_Gaj12 DCT-4 2 2011-01-25, 16:01
Brak nowych postów Nokia 3510i Czcionka a kabel usb part100 DCT-4 0 2012-02-27, 12:11
Brak nowych postów Sprzedam: Cyclone Key, Kabel MEP0 BB,... Multi-COM Bazar 0 2013-04-11, 09:32
Brak nowych postów Kabel COM LubiaK DCT-3 4 2013-08-25, 00:32
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20