PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > kabel do 8210


kabel do 8210

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » kabel do 8210
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
adammmos 
Starszy Użytkownik



Telefon: NOKIAróżne
Operator: Meteor
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 242
Skąd: z dużego pokoju --> Piła
Wysłany: 2009-01-13, 11:20   

hmm A masz skonfigurowany userport??
^
 
 
     
AdSense


KaRnaS 
Nowicjusz


Telefon: 8210,6120c
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Białystok/Suwałki
Wysłany: 2009-01-13, 11:24   

mam choć to podobno i tak do lpt a ja chciałem zczytać z telefonu dane śledź lpt jeszcze nie przyszedł
^
 
  Skype
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2009-01-13, 12:54   

KaRnaS, potrzebny userport ale niewiem czy ruszy na viście
^
 
  Skype
     
KaRnaS 
Nowicjusz


Telefon: 8210,6120c
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Białystok/Suwałki
Wysłany: 2009-01-13, 15:39   

userport mam wgrywam gdzie trzeba wciskam start jest napisane, że sterowniki uruchomione i dalej nic:/
^
 
  Skype
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-01-13, 16:22   

To pewnie program nie ruszy na Viście :neutral:
^
 
  Skype
     
KaRnaS 
Nowicjusz


Telefon: 8210,6120c
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Białystok/Suwałki
Wysłany: 2009-01-13, 21:34   

na xp tez nie działa może ja nie wiem jak to podłączyć,ale racze dobrze to robię jakieś NToole używam i też nic
;/ no nie wiem o co biega
^
 
  Skype
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-01-14, 06:45   

KaRnaS, jesteś pewien że dobrze wszystko robisz :?: wg czego to robisz :?:
^
 
  Skype
     
KaRnaS 
Nowicjusz


Telefon: 8210,6120c
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 24
Skąd: Białystok/Suwałki
Wysłany: 2009-01-14, 09:05   

wg. mj.pasjagsm.pl.
Niestety kiedy miałem podłączoną ładowarkę podłaczyłem dejana ładowarka poszła i płyta główna poszła;/ nie spodziewałem się tego.
^
 
  Skype
     
pajakx 
Nowicjusz


Telefon: SE k750i
Operator: Play
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-02-26, 23:38   ?

Ja mam podobny problem, gdy uruchamiam program nokia tool by rolis a następnie wciskam auto setup to pisze phone not found!
nie wiem co jest grane ale useport-u nie mam. Po za tym nie wiem gdzie go wgrać.

mój sprzent:
kabel diana out LPT
Windows XP Professional
telefon jaki chce fleshować to nokia 3310

w sumie wszystko powinno chodzić ale nie chodzi i nie wiem co jest grane...
pomóżcie mi
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2009-02-27, 11:12   

pajakx napisał/a:
nie wiem co jest grane ale useport-u nie mam. Po za tym nie wiem gdzie go wgrać.


trzeba skopiować do katalogu X:\Windows\System32\Drivers plik UserPort.sys odpalić UserPort.exe i kliknąć start, bez tego ani rusz ..
^
 
 
     
pajakx 
Nowicjusz


Telefon: SE k750i
Operator: Play
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-02-27, 12:29   ...

zrobiłem tak jak kazałeś i nic to nie dało cały czas pisze że telefon nie jest podłączony...
kur...
ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ??
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-02-27, 22:55   

pajakx napisał/a:
nokia tool by rolis
pajakx napisał/a:
mój sprzent:
kabel diana out LPT
A ten program nie działa przypadkiem na porcie szeregowym/com/rs232 ?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
Ostatnio zmieniony przez EMEK 2009-02-28, 13:54, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2009-02-28, 10:08   

pajakx zobacz czy kabel dobrze styka.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
pajakx 
Nowicjusz


Telefon: SE k750i
Operator: Play
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-02-28, 14:40   ...

no właśnie nie działa na tym cholernym orcie LPT. może znacie jakiś program który działa na LPT ??

ze stykami wszystko ok
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-03-02, 14:33   

pajakx, LPT tylko flashuje. Nie pokonasz tego

Do resetow i sum trzeba mbusa na com
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Kabel FBUS UFS/JAF DO Nokia 6230 Mar_Gaj12 DCT-4 2 2011-01-25, 16:01
Brak nowych postów Nokia 3510i Czcionka a kabel usb part100 DCT-4 0 2012-02-27, 12:11
Brak nowych postów Sprzedam: Cyclone Key, Kabel MEP0 BB,... Multi-COM Bazar 0 2013-04-11, 09:32
Brak nowych postów Kabel COM LubiaK DCT-3 4 2013-08-25, 00:32
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20