PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > KOD


KOD

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » KOD
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Grzesiu9797 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-07, 20:19   KOD

Witajcie. Wiem, że to już było wiele razy omawiane, lecz nie rozwiązałem tego..:(

Otórz. Mam Nokie 3310, z którą nie chce się rozstawac, bo to dla mnie telefon nie do zajechania, wprost idelany an moje potrzeby. Tata, gdy go miał nałożył na Wiadomości jakiś kod zabezpieczający, którego nikt nie zna.. On też.
Soft tego telefonu:
V.07.31
29-03-03
NHM-6

Prosze o wyjaśnienie jak to usunąć krok po kroku, bo w ogóle tego nie ogarniam

Pozdrawiam.
^
 
     
AdSense


lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2011-04-08, 08:43   

Nie kojarzę aby można było nakładać kod w tym modelu na zabezpieczenie sms-ów. Jedyne co mi sie kojarzy to master code zdejmiesz go na podstawie imei tu
http://pasjagsm.pl/simlock/Nokia_mastercode/
^
 
  Skype
     
Grzesiu9797 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-08, 13:12   

Chodzi ot o, że gdy wchodze w MENU w zakładkę Wiadomości( a właściwie chcę wejść) to muszę podać takowy kod.[/u]
^
 
     
kwinto 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Dołączył: 15 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-15, 18:19   

to nie jest 3310 lecz 3330 ponieważ typ to NHM-6

na 99,9% to jest modyfikowane oprogramowanie ponieważ:

1. nie było oficjalnej wersji 07.31
2. jak dobrze pamiętam to dla 3330 nie wychodziły już aktualizacje w 2003 roku
3. w 3330 kod można ustawić tylko na telefon lub spis telefonów i żądany jest przy zmianie karty SIM

wgraj oficjalne oprogramowanie (+ wszystkie konieczne procedury) lub przywróć ustawienia fabryczne i problem zniknie
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2011-04-15, 23:45   

Grzesiu9797 napisał/a:
Chodzi ot o, że gdy wchodze w MENU w zakładkę Wiadomości( a właściwie chcę wejść) to muszę podać takowy kod.[/u]
\

Otrzymales odpowiedz wyzej, wejdz na strone wygeneruj kod na podstawie IMEI i go wpisz wsio
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: