PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > n3210 problem z ładowaniem


n3210 problem z ładowaniem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » n3210 problem z ładowaniem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
conrad9210 
Nowicjusz


Telefon: różne :)
Operator: Orange
Wiek: 35
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 43
Wysłany: 2006-09-03, 14:57   n3210 problem z ładowaniem

witam,problem jak w temacie,mam nowa baterie forevera,softy zmienialem i dalej to samo,z kolei netmonitor wyswietla mi TmpFa (blad sprawdzania temp baterii).pomozecie cos na to?

tak,wyswietla NIE LADUJE i ma -17 stopni,mozesz napisac ktory styk mam przelutowac,czy to te styki co dotykaj baterii?

spox,tel juz dziala,styki od baterii mialy zimne luty,dzieki za pomoc :)
Ostatnio zmieniony przez conrad9210 2006-09-04, 10:54, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-09-03, 15:59   

conrad9210, nie napisales co sie dzieje (tzn nic, pokazuje NIE LADUJE itp)
jesli pokazuje NIE LADUJE to pewnie tez temperature -17 i znaczy to ze masz styk do przelutowania - byly juz takie tematy wiec poszukaj dokladnych opisow
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
conrad9210 
Nowicjusz


Telefon: różne :)
Operator: Orange
Wiek: 35
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 43
Wysłany: 2006-09-06, 15:00   

witam znowu,juz sie cieszylem ze tel sie laduje a tu zonk,naladowalem ja na maxa (forever 1250mAh) a rozladowala mi sie w 20 min! w NM test 23 nie podaje napiecia ladowania a z kolei zuzycie pradu siega czasami 450(przy podswietleniu ,bez niego spada do okolo 60-90) wiec podejzewam ze jest gdzies zwarcie (moze zwiazane z diodami,chociaz bez podswietlenia rozladowuje sie rownie szybko)
ps.wlutowalem wibre od 6610(napewno nie zrobilem zwarcia)
doradzicie mi conieco?
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-09-07, 23:11   

conrad9210, ja mysle ze koncowka mocy... a te 450 to w czasie rozmowy czy nie?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
conrad9210 
Nowicjusz


Telefon: różne :)
Operator: Orange
Wiek: 35
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 43
Wysłany: 2006-09-09, 16:06   

sadze ze to nie koncowka,dzisiaj wgralem mu oryginalny soft i zachowuje sie tak samo.ponadto odkrylem ze cichutko brzeczy po podpieciu ladowarki,wiesz moze co to moze byc @Domi i jak to naprawic? a te 450 to po wlaczeniu i nawet bez karty sim ma tyle.
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-09-10, 14:35   

conrad9210 napisał/a:
odkrylem ze cichutko brzeczy po podpieciu ladowarki
Nie przejmuj się tym, dosc popularne zjawisko

to są objawy PA wylutuj jedną, potem druga i zobacz jak bedzie
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
conrad9210 
Nowicjusz


Telefon: różne :)
Operator: Orange
Wiek: 35
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 43
Wysłany: 2006-09-10, 17:58   

mozesz mi napisac co to jest PA?
^
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-09-10, 18:17   

conrad9210 napisał/a:
mozesz mi napisac co to jest PA?

Jest to końcówka mocy; element płyty głównej. Polecałbym najpierw używać przycisku szukaj bo tam znajdziesz odpowiedzi na tego typu pytania :wink:
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52