PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > N3310, karta SIM nie przyjeta!


N3310, karta SIM nie przyjeta!

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » N3310, karta SIM nie przyjeta!
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-06-22, 17:39   N3310, karta SIM nie przyjeta!

Kupilem za grosze od kumpla n3310, ale jest z nia cos nietak.
1szy raz mam taki przypadek! podczas wlaczania wyskakuje "karta Sim nie przyjeta". Softa kilka razy zmienialem, resety wszystkie porobilem, simlock zdjety. nawet probowalem zmieniac IMEI [myslalem ze to cos pomoze] i nadal nic.
wgralem juz multum softow do 3310 i 1szy raz cos takiego widze.

Jak pomine karte sim [soft mdawida] to w menu wszystko smiga tyle ze nie ma zasiegu, bo pominieta jest SIM, bo inaczej by sie dalej nie uruchomil.

Co wy na to ?????
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
AdSense


ziomluki 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 6
Skąd: Krasnystaw
Wysłany: 2006-06-22, 17:54   

miałem taki przypadek i ja:) przeczyściłem całą nokię w środku i pomogło:] ale ja jeszcze mam coś zwalone i czasami gubi zasięg. także spróbuj ją przeczyścić może pomoże
^
 
 
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-06-22, 19:43   

-=TOMA=-, mysle, że jak wgrasz eeprom i ustawisz imei i zrobisz reszte to powinno zadziałać. Jeśli nie, to sproboj na innej karcie, jeśli nic z tych rzeczy to kąpiel, grzanie i szukanie braków na płycie głównej. Mam nadzieje, że pomoźe :D
pozdro
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-06-22, 20:36   

a nie jest kradziona? zablokowany imei?
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-06-22, 22:28   

-=TOMA=-, wygrzej dobrze cobbe i przeflashuj, daj znac czy pomoglo!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-24, 16:41   

A i zobacz czy złącze od SIMa jest sprawne jak mi kiedyś odgieła się jedna nóżka to miałem wyżej wymieniony przypadek i wyczyść styki płyty głównej od SIMa
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-06-24, 22:26   

p.s. wygrzej tez cconta
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-06-27, 10:47   

wykapalem i wygrzalem niby plytke i nadal to samo! Tyle ze ja wygrzewalem pod lampka halogenowa bo HA jeszce sie nie dorobilem!
Spr moze jeszce raz ja wygrzac tym razem lepiej

[ Dodano: 2006-06-27, 11:50 ]
tyle ze CCONTA nie grzalem tylko COBBa jak pisales wyzej
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-06-27, 11:35   

-=TOMA=-, bez porzadnego wygrzania nic ma co gdybac...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Tyza ...mSe... 
Nowicjusz


Telefon: 3120
Operator: Plus
Wiek: 25
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 19
Skąd: Z zadupia
Wysłany: 2006-06-28, 13:42   

ja u siebie mialem tosamo nicniepomagalo 2x wymiwnialem styki i za 3 razem pomoglo dziwne ale kom mi smiga jak rakieta
_________________
Pozdro 600&900 4all
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-29, 00:45   

Comet napisał/a:
-=TOMA=-, mysle, że jak wgrasz eeprom i ustawisz imei i zrobisz reszte to powinno zadziałać. Jeśli nie, to sproboj na innej karcie, jeśli nic z tych rzeczy to kąpiel, grzanie i szukanie braków na płycie głównej. Mam nadzieje, że pomoźe :D
pozdro
__________
robil juz to..

Grzac z fluxem zeby az dymilo! Przedewszystkim!. Jak to nie pomoze to mozna szukac solucji, ewentualnie wymienic ukladzik od SIM'a.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-06-29, 01:01   

MasterJapko napisał/a:
wymienic ukladzik od SIM'a
MasterJapko, w 3310 za sima odpowiada wlasnie CCONT, wiec wymiana jego, ewentualnie wczesniej V203
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-06-29, 14:05   

dobra to dzis biore sie za wygrzewanie CConta i zobaczymy....

[ Dodano: 2006-07-01, 23:11 ]
Nie no lampka to ja nic nie zdzialam, chyba przyszla pora na zakup HA. Mysle ze pod koniec tyg powinienem miec i znow bede dzialal z wygrzewaniem!

PS: Najlepiej jest wygrzewac CCONTa i COBBe od strony klawiszy czy od spodu????

[ Dodano: 2006-07-07, 22:25 ]
Wygrzewalem juz stacja HA CCONTa i nadal to samo!

CZy MADa mozna grzac jak on jest klejony?! Jesli tak to jak go grzac zeby go nie uwalic ??????

[ Dodano: 2006-07-20, 10:59 ]
wkoncu zrobilem ten tel!

CCONTa grzalem ze 3 razy i nadal bylo to samo! Po przywroceniu ust. fabrycznych w tel. i wyjsciu do pupitu zobaczylem ze pisalo 'milego dnia' a potem za chwile Plus GSM a zasiegu zero!
Wszedlem do Nokia Tools 1.8 i zczytalem tel a tam w polu Sim locks wszedzie bylo cos w stylu "EEEEE" wbilem jeszce raz IMEI porobilem resety i dziala tel. Troche dziwne bo jak dostalem ten tel to 1sze co to wgralem 2gi soft, wbilem jeszce raz IMEI i resety porobilem i nic takiego nie zauwazylem a nawet jesli cos bylo nietak to powinno sie naprawic.
Punkcik leci do Domi'ego :P a wszystkim innym rowniez thx za pomoc.

Temat mozna uznac za zamkniety.
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Karta pamięci - problem N95 rangiz Nokia 5 2010-08-01, 13:28
Brak nowych postów Karta prepaid z Niemiec do Polski izabela1200 Oferta prepaid i mix 2 2010-09-07, 09:29
Brak nowych postów Po wgraniu nowego softu Karta Pamięci... Dombia SW 3 2010-11-23, 21:33
Brak nowych postów Karta Telewizyjna Grageer Hardware 1 2011-02-27, 09:35
Brak nowych postów Karta pamięci damian550 LG 0 2011-05-01, 16:04