PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > N3310 nie wl. sie po wymianie led'ów


N3310 nie wl. sie po wymianie led'ów

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » N3310 nie wl. sie po wymianie led'ów
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-04-18, 22:55   N3310 nie wl. sie po wymianie led'ów

Zmienialme podswietlanie w n3310 na niebiesko - czerwone [nieb lcd a czerwone klawisze] i po wszystkim nie che sie teraz wlaczyc. Wczesniej dzialala
Zmienialem ledy juz wiele razy i 1szy raz mam taki przypadek ze cos chyba kopsnalem...

Z pospiechu na klawiature dalem diody w zlej polaryzacji, ale teraz je zmienilem na dobra i dalej nic [ale to itak mysle ze przez to nic by sie chyba nie stalo]

Przy wlaczaniu tel jest tylko 'pierdniecie' z buzzera [takie jak przy wl tel podczas flashowania w Nokia Rolis Flasher ] i nic sie dalej nie dzieje, nawet sie na chwilke nie chce zaswiecic.

Dodam ze chyba mi sie tez zwarlo lewa skrajna diode na lcd z tym malutkim R lub C kolo CCONTA [ ten w lewym dolnym rogu cconta] - ale juz to poprawilem

Help...

[ Dodano: 2006-04-18, 22:59 ]
plytke ogladalem wiele razy i nie widze zadnego zwarcia!
A jak do ledow z klawiszy przyloze multimetr to sie wszytkie 4 diodki jarza, oprzocz lcd oczywiscie.
Nie mam pojecia co sie stalo! wrr

[ Dodano: 2006-04-19, 10:44 ]
To co zwarlem kolo cconta tj C234.

Dzis wymienilem ten kondenstaor z innego trupa i teraz jak probuje wl. tel tj 'pierdniecie' i zapalaja sie tylko na chwile diody na klawiaturze i gasna.
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
AdSense


maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-04-19, 19:33   

*****
_________________
http://dziecineostrady.prv.pl
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-10, 00:14, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-04-19, 21:09   

To wyglada na zwarcie, ale dam sobie glowe uciac ze niema bo ogladalem plytke kilka razy i pod lupa tez !!!

A tak wogole, to czy bez C234 tel. by sie wlaczyl?!

[ Dodano: 2006-04-21, 18:09 ]
moge ewentualnie zamiescic zdjecie tej plytki jesli to komus by cos pomoglo....
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów soft do n3310 dark3 czy coś takiego -... szyja Kosz 0 2007-03-11, 09:59
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Prosba o zmontowanie prostego softu d... druidbartek Kosz 3 2007-05-04, 00:14
Brak nowych postów N3310 pod box'em wszystko ok. jamal666 DCT-3 3 2007-07-31, 10:41
Brak nowych postów 3100 brak zasiegu, po wymianie PA kowalkarol1 DCT-4 3 2007-08-24, 20:10
Brak nowych postów N73 po wymianie PA jest tylko zasięg 3G Reich BB5 6 2009-04-24, 21:32