PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 3210


Nokia 3210

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Nokia 3210
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Marrrcin 
Nowicjusz


Telefon: Mot V600
Operator: Era
Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 6
Wysłany: 2006-08-28, 22:58   Nokia 3210

Witam.Jestem nowy na tym forum więc witam wszystkich.Mam problem z nokią 3210.Znajomy poprosił mnie o zmianę softu, więc ściągłem soft i zacząłem go wgrywać rolisem, ale nie wiem dlaczego flashowanie w różnych momentach się przerywało i wyskakiwał jakiś błąd.Było tak za każdym razem, ale błąd zawsze wyskakiwał w innym miejscu.Wtedy postanowiłem wgrać go knokiem i wgrał się bez większych problemów.Kiedy uruchomiłem telefon poproszono mnie o wpisanie kodu zabezpieczającego.Wypróbowałem kilka standardowych kombinacji ale nie zadziałały.Wtedy wygenerowałem programem z waszego forum kod, ale po wpisaniu ostatniej cyfry telefon się zawieszał.Po tych perypetiach postanowiłem wgrać inny soft, ale niestety podczas flashowania kabel nawalił, wszystko się rozłączyło, a po włączeniu pojawiało się contact service.Po tym niemogłem wgrać już oprogeamowania do telefonu.Wtedy całkowicie straciłem głowę i coś mnie naszło, żeby wgrać eeprom.Wgrałem go rolisem i niby wszytko było okej, ale od tego czasu telefon się nie włącza.Co mam teraz z tym zrobić?CZy telefon jest już do wyrzucenia?Proszę o odpowiedź.
^
 
     
AdSense


kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-08-28, 23:36   

Marrrcin napisał/a:
CZy telefon jest już do wyrzucenia?

mozesz mi go dac!! :D
Podstawowa rzecz to napraw kabel zeby jakos dzialal, nastepnie naladuj baterie w innym telefonie na maxa badz podladuj zasilczem, nastepnie rolisem wrzuc nowy soft eepromu chyba nie wymieniales bo to nie mozliwe za pomoca kabla w 3210 i po tej operacji podlacz ja pod m/fbusa(konwerter) zrob resety (najlepej w dct3byneb) i telefon powinien dzialac elegancko
^
 
     
Marrrcin 
Nowicjusz


Telefon: Mot V600
Operator: Era
Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 6
Wysłany: 2006-08-28, 23:53   

No tak ale żeby zrobić resety to chyba trzeba mieć włączony telefon?A ja po wgraniu eepromu nie potrafię go włączyć.
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-08-29, 00:04   

W jaki sposob wgrales mu e2p, czyzby przez NokiaSP? Czy moze czerwonym kolkiem? Jezeli tak to oczywiste ze telefon sie nie odpali bo nadpisales mu kawalek flasha. Wgraj knokiem jeszcze raz soft, potem w nokia tool'u porob resety. Wogole to czytaj FAQ, bedziesz wielki!
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-08-29, 10:29   

piusalem wgraj nowy soft a nastepnie zrob resety ale jak ktos nie umie czytac faq ani postow to coz.........
^
 
     
Marrrcin 
Nowicjusz


Telefon: Mot V600
Operator: Era
Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 6
Wysłany: 2006-08-29, 10:54   

No tak, ale jak próbuje wgrać softa przez knoka to wyświetla mi się takie coś:
Kod:
Thanks goes out for the following:
Dejan, Kodo, Viper, Jozso (for hardware and cable support
and of course beta testing), Bph&Co, Saras, IceDragon,
Steina, Epilog, Invisible, Jethro, H-tom, AlAraf, Lead
and all the others who supports knok...
FLS1_ConfigurateBootstrapDCT3 : checksum is 4E8B
FLE5_DirectInitialiseBootstrapDCT3 : Press power on (if needed)
FLS1_GeneralSendBootstrapDCT3 : bootstrap seems to be running
FLS1_PreparePhone : invalid NMP returned in phone RAM
FLS1_PreparePhone : detected NMP is NSE-8
FLS1_GeneralSendAlgoCodeDCT3 : checksum is 240E
FLS1_GeneralSendAlgoCodeDCT3 : algo code seems to be running
CMD_handlecommands : cannot analyze phone
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-08-29, 11:01   

sproboj rolisem 479 albo 478b o powinno pojsc a jezeli normalnie rolisem nie pojdzie to poprzez czerwone kolko(klikasz kolko wybierasz soft i juz soft idzie) i wtedy pojdzie, a i bateria na full
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-08-29, 11:21   

Sprobuj geo flasherem
^
 
 
     
Marrrcin 
Nowicjusz


Telefon: Mot V600
Operator: Era
Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 6
Wysłany: 2006-08-29, 14:33   

Kiedy próbuje normalnie rolisem 4.79 , lub przez czerwone kółeczko wyskakuje mi takie coś:

Akiedy próbuje Geoflasherem wyskakuje mi coś takiego:

Bateria jest naładowana.
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-08-29, 15:23   

a czy za kazdym razem w rolisie staje w tym samym miejscu?? bo jezeli nie to wez inna baterie bo ta moze nie miec swojej pojemnosci
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-08-29, 15:47   

a Userport wgrany??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Marrrcin 
Nowicjusz


Telefon: Mot V600
Operator: Era
Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 6
Wysłany: 2006-08-29, 16:00   

Udało mi się wgrać softa knokiem 2003.Tylko teraz jeszcze muszę porobić resety.Teraz pojawił się następby problem-poprostu mbus mi nie działa.Niedawno robiłem formata i być może coś się usunęło-tylko co?Macie jakieś sugestie?
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-08-29, 17:53   

Marrrcin, uzyj progamu DCT-Repair by Neb 3.0 lub 3.5
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-08-29, 19:10   

domi ma racje, bo niektore programy nei chca wykrywac mbusa a dct3byneb zawsze dziala
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-08-29, 20:06   

grzesiu napisał taki programik i wykrywa za kazdym razem!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39