PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 3310 gubi zasięg !? Co robić ?


Nokia 3310 gubi zasięg !? Co robić ?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Nokia 3310 gubi zasięg !? Co robić ?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
chomicek
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 21 Wrz 2007
Posty: 4
  Wysłany: 2007-09-22, 21:32   Nokia 3310 gubi zasięg !? Co robić ?

Witam jestem początkującym userem gsm i mam następujący problem dostałem od znajomego padniętą 3310.
Wymieniłem jej wyświetlacz ładnie odpaliła klawisze działają wszystkie loguje się do sieci ale po jakiejś chwili zgubi zasięg minie znów kilka minut i jest full i tak w kółko.
Czy jest na to jakaś rada ?
Jestem to w stanie naprawić ?

Pzdr.
^
 
     
AdSense


kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-09-22, 21:53   

albo PA(koncowka mocy) albo diplexer, ewentualnie sprawdz antene czy styka dobrze:) Do wymiany koncowki potrzebna stacja na gorace powietrze(HA) wiec nie oplaca sie naprawiac tego telefonu:) pozdrawiam
^
 
     
chomicek
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 21 Wrz 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-09-22, 21:55   

Stacja na gorące powietrze ? Wiem że to wydatek minimum 200zł. ale chce się zająć gsm przynajmniej hobbistycznie więc mam nadzieję że mi się to zwróci ale czy jest jakiś turotial jak to zrobić i jakie części są potrzebne no i czy wymiana softu nie wystarzczy ?

Dzięki za info :)
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-09-22, 22:23   

ewentualnie jezeli gubi rytmicznie to sumy kontrolne(kablem pod coma). Co do robienia, to jaka temp i jaki nadmuch jest juz o tym na forum, a czesci to albo z innej lub z aukcji. Wymiana koncowki mocy nie jest trudna. Tak samo nie jest trudna wymiana diplexera.
^
 
     
chomicek
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 21 Wrz 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-09-22, 22:32   

Aha ok dzięki ale czy mógłbyś mi podać jakieś gotowe wskazówki/linki :roll:
I czy hotair jest koniecznością zwykła oporówka lub jakaś tańsza stacja z regulacją temp. się nie nada ??
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-09-22, 22:42   

zwykla lutownica nic nie zrobisz poniewaz jest kilka punktow lutowniczych do ktorych sie nie dostaniesz. Ewentualnie opalarka choc sam zawsze na HA robilem a z opalarka roznie bywa. Stacja musi byc hotair czyli na gorace powietrze. Inaczej nie wymienisz.
^
 
     
chomicek
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 21 Wrz 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-09-24, 14:32   

Aha ok czyli jest to wydatek 200zł. no ale tródno :( a co jest mi potrzebne do serwisu softowego tel. dct3 i ile kosztuje najtaniej taki sprzęt ?

Pzdr.
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-09-24, 15:02   

25zl flasher Dejana z 4 koncowkami,
-3310(3310/3330/3410/5510)
-3210
-5110(5110/6210)
-8210(8210/8250)

Na allegro jest do kupienia na pewno!
^
 
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2007-09-30, 09:47   

chomicek, do przeliczenia sum kontrolnych wystarczy sam kabel m2bus
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-09-30, 10:38   

Comet
chomicek napisał/a:
no i czy wymiana softu nie wystarzczy ?


czytanie ze zrozumieniem:)
^
 
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2007-09-30, 13:58   

kowalkarol1 napisał/a:
ewentualnie jezeli gubi rytmicznie to sumy kontrolne(kablem pod coma)
??
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-09-30, 19:59   

ale koledze chodzilo o wymiane softu a nie o sumy kontrolne!!
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39
Brak nowych postów Zasięg w Łodzi Qrucjata Sieci Komórkowe 1 2016-03-07, 14:09