PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 3310 i błąd przy odczycie danych telefonu


Nokia 3310 i błąd przy odczycie danych telefonu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Nokia 3310 i błąd przy odczycie danych telefonu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
karolp1993
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Era
Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-04-12, 12:48   

sundance_kid napisał/a:
Weź czymś "wyprostuj" te wystające w końcówce kabla i podepnij telefon tak żeby najmniej je zgiąć.

Nie rozumiem...
Zmierzyłem napięcie na pinach MBUS i RX. Napięcie 2,6V-3,3V
^
 
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-04-12, 13:08   

użyj tego programu, jest bardzo pomocny.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
karolp1993
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Era
Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-04-12, 16:32   

Odpaliłem program, ale dalej to samo...
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-04-12, 18:57   

a pokazuje Ci w prawym dolnym rogu, że wykrywa telefon?
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
karolp1993
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Era
Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-04-13, 19:43   

O który program ci chodzi? W NTHELP nie wiem, czy wykrywa...
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2008-04-13, 20:48   

1. sprawdz czy te nozki od kabla dobrze odbijaja (czy jak wcisniesz je w srodek to same wychodza z powrotem).
2. jesli masz nieoryginalna baterie to moze przez nia kabelek nie styka (mialem tak kilka razy).
3. osobiscie do produktow firmy foof nie mam zafoofania...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-04-13, 21:53   

Polecam jeszcze lekko podrapać styki np. nożykiem. Tylko delikatnie ;]

A tak OT, to userport'a trzeba jeszcze uruchomić, a nie tylko skopiować ;] Odpalić program i wcisnąć "start".
^
 
  Skype
     
karolp1993
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Era
Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-04-16, 20:38   

Bateria oryginalna, kabel wyskakuje a userport jest do LPT tylko.

[ Dodano: 2008-04-24, 16:17 ]
Zakupiłem drugi kabel, tym razem z allegro za 8zł i też nie działa :/ Nie wiem co jest.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Pomoc w wyborze marki, telefonu Lucas_21 Co wybrać? 8 2014-11-02, 15:40
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39