PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nokia 3310 jako modem do PC


nokia 3310 jako modem do PC

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » nokia 3310 jako modem do PC
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2007-11-26, 08:12   

No to najlepiej weź 6230.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
AdSense


anras 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 26 Paź 2007
Posty: 7
Wysłany: 2007-11-27, 09:33   

- sundance_kid - a kabel jaki do niej wybrać noki 6230:
- Kabel USB CA53
- Kabel USB CA70
- Kabel USB DKU-5
mam też nokie 3330 pisze ze mam modem wbudowany tylko mam z nią problem ma problemy z złapaniem zasięgu i trzymaniem po paru sekundach zanika jak złapie musze ją przetestować najwyżej soft spróbuję zmienić
pozdrawiam i dziek za odpowiedzi
^
 
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2007-11-27, 10:37   

Najlepiej to BT.
A co do kabli: dku-5 odpada, do tego telefonu potrzebujesz dku-2. Ja używałam dku-2. I jedno co o lepiej kup oryginał. Bo z podróbkami czasem są kłopoty - nie da się połączyć. Chociaż ja śmigam na nieoryginalnym i daje radę (poza małymi szczegółami).
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-27, 10:40   

anras napisał/a:
mam też nokie 3330 pisze ze mam modem wbudowany
Ma Wap, ale nia ma modemu

[ Dodano: 27 Listopad 07, 10:44 ]
co do kabli, to Nokia podaje tak
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
anras 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 26 Paź 2007
Posty: 7
Wysłany: 2007-11-30, 15:04   

Dziękuje za podpowiedzi dowiedziałem się co chciałem i nie wiedziałem pozdrawiam

[ Dodano: 2007-11-30, 15:07 ]
PS. Teraz muszę wybrać jakiś wariant z tych informacji
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2009-07-20, 17:22   

Wiem że są moduły GSM dostępne na allegro co działają z Nokią 3330 i 3410 Prawdopodobnie komunikują się komendami AT
Gdzieś zapodziałem mojego M-busa i nie mam jak tego sprawdzić. Ewentualnie czy ktoś wie jak komunikuje się z telefonem Logomanager ? Chodzi mi szczególnie o wysylanie SMS po Rx i Tx.
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2009-07-21, 07:40   

xury, poszukaj komenty AT, bylo na forum. co do komunikacji to Grzesiek napisal kiedys program, dzialal sam testowalem. a czy sie da przez Hyper Terminal tego nie wiem
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-21, 09:31   

logos2000, Sam Xury je wrzucał :)

http://odsiebie.com/pokaz/4327066---2fa4.html
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39