PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 3310 - martwa


Nokia 3310 - martwa

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Nokia 3310 - martwa
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tuningator 
Nowicjusz



Telefon: po tuningu
Operator: Plus
Wiek: 37
Dołączył: 16 Cze 2005
Posty: 27
Skąd: Sztum
Wysłany: 2005-07-23, 19:40   Nokia 3310 - martwa

mam nokie 3310 i nie moge jej włączyć, wszędzie jest prąd, bateria sprawna, styki i cały korpus równiez ok i nie mam pojęcia czemu nie che się uruchomić. Jaka jeszcze może być przyczyna ?? i może ktoś mi powie jakie elemnty mam pokolei sprawdzac (no i w jaki sposób). Zfleshować też nie można, dzieje się tak od momentu wylutowania diód, miała być tuningowana.
^
 
 
     
AdSense


riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-07-23, 20:11   

Posprawdzaj czy przypadkiem nie zlutowales jakiejs czesci i cyna Ci gdzies nie skapla.
^
 
 
     
poochone 
Wie co mówi



Telefon: cegła
Operator: Heyah
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 302
Skąd: UK
Wysłany: 2005-07-23, 20:27   

tiuningator wracajac do twojego innego tematu dzisiaj robiłem nokie 3310 tzn zmieniałem diody i po kazdej wlutowanej diodzie sprawdzałem i nic mi sie z telefonem nie stało wiec moze gdzies jakis element zachaczyłes tak jak w tym przypadku mały rezystorek lub kondensatorek i dlatego ci sie płyta niechce właczyc popatrz dokładnie po serwisowce moze nawet troszke przestawiłes mały elemencik wazny i dlatego ci sie niechce właczyc
^
 
 
     
tuningator 
Nowicjusz



Telefon: po tuningu
Operator: Plus
Wiek: 37
Dołączył: 16 Cze 2005
Posty: 27
Skąd: Sztum
Wysłany: 2005-07-23, 20:44   

nic nie widać żeby gdzieś było zwarcie czy co, żadncyh śladów cyny, a może ktoś wie które rezystorki pokolei odpowidają za włączenie telefonu (no opróczy tych podanych na schemacie dopływu prądu)
^
 
 
     
poochone 
Wie co mówi



Telefon: cegła
Operator: Heyah
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 302
Skąd: UK
Wysłany: 2005-07-23, 20:52   

a jak robiles diody to robiłesz wszystkie naraz czy tak jak kiedys ze jedna i sprawdzałes czy działa ?? sproboj tez wymontowac N400 tak jak ci mowiłem to troszke zmudna praca bez hota ale da sie bo ja nie jednego N400 tak zrobilem :)
^
 
 
     
tuningator 
Nowicjusz



Telefon: po tuningu
Operator: Plus
Wiek: 37
Dołączył: 16 Cze 2005
Posty: 27
Skąd: Sztum
Wysłany: 2005-07-23, 23:34   

poochone, tu chodzi o te dwie komórki o których ci mówiłem, a problem z n400 jest w trzeciej
^
 
 
     
poochone 
Wie co mówi



Telefon: cegła
Operator: Heyah
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 302
Skąd: UK
Wysłany: 2005-07-24, 13:58   

sluchaj to jest tak wymontowałem ze swojej V415 ten od klawiatury i telefon sie nie właczył wmontowałem i było oki a co do tego C234 to bez niego telefon normalnie działa bo tez go wymontowałem i tel chodzi :) wiec przy tej z V415 to tylko ci wystarczy go wmontowac a przy tej z C234 musisz pokombinowac z czyms innym
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39