PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 3310 nie czyta kart Orange


Nokia 3310 nie czyta kart Orange

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Nokia 3310 nie czyta kart Orange
Przesunięty przez: Domi
2007-01-02, 21:47
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
conrad9210 
Nowicjusz


Telefon: różne :)
Operator: Orange
Wiek: 35
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 43
Wysłany: 2007-01-02, 21:07   Nokia 3310 nie czyta kart Orange

Witam;)Mam problem z Nokią3310,, od czasu w którym trafiła do mnie nie czyta kart sieci "orange" natomiast po włożeniu "plusa" zero kłopotów.Telefon bez problemu łączy się z komputerem, flaszuje się równie pięknie;)Po wgraniu oryginalnego jak i modyfikowanego softu (z virgin eeprom)problem wciąż pozostał ;( Pomóżcie?

nie ma silmocka. po wlozeniu POPa przez chwile jest zasieg.
Ostatnio zmieniony przez Domi 2007-01-02, 22:50, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
     
AdSense


cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2007-01-02, 21:40   

a nie ma simlocka?:D
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
conrad9210 
Nowicjusz


Telefon: różne :)
Operator: Orange
Wiek: 35
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 43
Wysłany: 2007-01-03, 11:18   

wiec ma moze ktos jakis pomysl dlaczego ten POP nie chce chodzic?dla mnie juz wyczerpaly sie pomysly :(
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-01-03, 18:21   

conrad9210 napisał/a:
po wlozeniu POPa przez chwile jest zasieg.
Mogłes napisac, ze gubi zasięg na Orange'u. Uszkodzenie sprzętowe. Skup się na takim elemencie jak końcówka mocy <PA>
Jeśli jest metalowa, to może samo grzanie pomorze, te zalane zwykle tylko wymieniac
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Dawidziu 
Nowicjusz



Telefon: Samsung
Operator: Heyah
Wiek: 26
Dołączył: 04 Sty 2006
Posty: 37
Wysłany: 2007-01-03, 22:08   

Oczywiście PA kwalifikuje się do wymiany. Miałem podobny problem na 6210. W plusie miał kilka kresek a w innych sieciach nie. Ale z plusa nie dało się zadzwonić - był sygnał 3x bip bip:) czyli PA. Jeżeli masz takie same objawy to właśnie końcówka mocy jest do wymiany.
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-01-04, 00:17   

a moze swith :) ludzie przeciez lapie zasieg na plusie, czemu czlowieka w blad wprowadzacie?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-01-04, 00:30   

logos2000, Bo gdyby to był switch, to by zasieg całkowicie padł na tym paśmie. Logos padła jedna częstotliwosc 900 albo 1800 <nigdy nie pamietam co ma plus a co orange>
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-01-04, 00:34   

sprawdzic na szukaniu recznym - jesli znajduje Orange to PA... poza tym to pokazywanie zasiegu przez chwile to objaw PA

[ Dodano: 2007-01-04, 00:36 ]
EMEK napisał/a:
nigdy nie pamietam co ma plus a co orange
nie mozna powiedziec jednoznacznie! w duzych miastach Orange ma 1800 ale 900 troche tez, na wioskach wszystko ma chyba 900, Plus w Krk ma jedno i drugie z przewaga 900
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
conrad9210 
Nowicjusz


Telefon: różne :)
Operator: Orange
Wiek: 35
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 43
Wysłany: 2007-01-05, 18:12   

zauwazylem dzisiaj ze ta 3310 w ciagu 5 godzin wyssala baterie od 3510i (wczesniej mialem w niej stara padnieta i sadzilem ze jest juz do wrzucenia bo krutko trzyma a tu szok! )
Warto ja jeszcze robic? co sadzicie?
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-01-05, 18:31   

no to masz zwarcie na PA i musisz wymienić. Jeśli lubisz ryzykować to wymienisz PA nawet zapalniczką w tym modelu;D
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
conrad9210 
Nowicjusz


Telefon: różne :)
Operator: Orange
Wiek: 35
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 43
Wysłany: 2007-01-06, 16:57   

ten tel mnie poprostu zaskakuje...na karcie plusa daje mu reczne szukanie sieci i odziwo widzi idee !!! a skoro ja widzi to musi "gadac" z btsem na tej samej czestotliwosci,czyz nie? a moze on miec tez problem z gniazdem sim,mialem kiedys 5110 ktora miala walnieta jedna ze sciezek idaca od gniazda sim,objawilo sie to w ten sposob ze karta z plusa dzialala bez problemu natomiast idea brak zasiegu,przylutowalem obejscie i zaczal POP dzialac.tyle ze w tej 3310 sciezki sa ok.moze byc walniety scalak od sima? ps.jak daje wyszykanie sieci na karcie z Orange to po jakiejs chwili pojawia sie "wloz karte sim"potem "karta sim odrzucona" a na koniec "bled karty sim" po czym tel zpowrotem wraca do menu .HELP MEEE...
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-01-06, 23:08   

conrad9210 napisał/a:
a skoro ja widzi to musi "gadac" z btsem na tej samej czestotliwosci,czyz nie?

nie, to znaczy ze odbiera sygnal na tej czestotliwosci (czyli sprawny diplexer) ale nie nadaje - dlatego nie lapie zasiegu bo nie moze nic wyslac do sieci
na 100% masz do wymiany PA (koncowke mocy), czesto sie w nich zdarza ze pada jedno pasmo
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39