PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 3310 nie flashuje


Nokia 3310 nie flashuje

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Nokia 3310 nie flashuje
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
nKbar 
Nowicjusz



Telefon: e52
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 72
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-05-03, 08:30   Nokia 3310 nie flashuje

Witam!

Mam 3310 po wymianie diodek i oprogramowania na soft mdawidm 2.23. Z telefonem zaczęły dziać się dziwne rzeczy przykładowo nie wysyłał smsów i się wieszał. No więc podstawa wymiana softu na oryginał ale tutaj problem. Gdy podłączam flashera wszystko jest ok słychać "klik" odpalam Nkflasher479b wybieram soft i gdy jest wciśnij power on to wciskam power i telefon się włącza zamiast flashować i wywala komunikat:

Cytat:
Preloader boot error.Check:
-mobile choose
-cable and contacts
-cable suply


a w geoflasher:

Cytat:
Error: Load boot data failed. Boot not responding.


W konku:

Cytat:
Cannot prepare phone


UserPort zainstalowany (bo mam WinXPsp2) , kable sprawne, telefon też działa.

Jakieś sugestie??
^
 
     
AdSense


Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-05-03, 08:48   

Mozliwe ze przegrzales connta przy wymianie diod i dlatego sie zawiesza. A co do tych bledow to zaznaczyles odpowiedni model tel., baterie masz na ladowana?? docisnij tez kabel do tel.
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-03, 09:37   

nKbar, proponowalbym na sam poczatek przeczyscic styki (ja to robie patyczkami do uszu nawilzionymi jakims czystym alkoholem)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
nKbar 
Nowicjusz



Telefon: e52
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 72
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-05-03, 10:27   

Cytat:
A co do tych bledow to zaznaczyles odpowiedni model tel., baterie masz na ladowana?? docisnij tez kabel do tel.


Tak wszystko jest ok.


Cytat:
nKbar, proponowalbym na sam poczatek przeczyscic styki (ja to robie patyczkami do uszu nawilzionymi jakims czystym alkoholem)


Robiłem to ale nie pomogo...
^
 
     
maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-05-03, 10:43   

*****
_________________
http://dziecineostrady.prv.pl
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-09, 23:00, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-03, 10:48   

hmm a no wlasnie rolis! :) on chyba ma problemy z wgyrwaniem softu jesli w telefonie siedzi juz zmodyfikowany soft, sprobuj konkiem :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
nKbar 
Nowicjusz



Telefon: e52
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 72
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-05-03, 13:05   

Cytat:
W konku:

Cytat:
Cannot prepare phone


a więc

Cytat:
hmm a no wlasnie rolis! :) on chyba ma problemy z wgyrwaniem softu jesli w telefonie siedzi juz zmodyfikowany soft, sprobuj konkiem :)


masz odpowiedź...

A na rolisach to patrzyłem na wielu wersjach i nadal nic.
^
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-05-03, 19:22   

a ja proponowalbym wgranie softu programem "Nokia Flashtool by GSM Brothers", w krytycznych sytuacjach pomaga
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-05-04, 22:21   

wygrzej flash i ram
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39