PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [nokia 3310] nie włącza się


[nokia 3310] nie włącza się

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [nokia 3310] nie włącza się
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2007-06-01, 20:37   [nokia 3310] nie włącza się

Witam :!:
Ostatnio dostałem Nokię 3310 (i 3330 - w innym temacie). Telefon się nie włącza. Udało mi się wgrać jedynie virgin Eeprom. Soft nie chce się wgrać - pojawia się błąd (zdjęcie w załączniku). Mbus nie znajduje telefonu (jest sprawny).
Co polecacie :?: (wytłumaczcie łopatologicznie).
Z góry dzięki.
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-06-01, 21:38   

drewniak89, w kolejnosci:
1. uzyc Rolisa 4.78b5
2. naladowac baterie!
3. docisnac kabel
4. wygrzac flash i ram
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2007-06-01, 21:53   

Domi, a czy mógłbyś rozwinąć punkt 4, bo nie rozumiem :P
Rolisa 4.78b5 szukałem i nie mogłem znaleźć... Przypuszczam, że jest w Downloadzie, ale u mnie nie chce się ściągać, nie wiem czemu :/ No nic... poszukam jeszcze czegoś w googlach.
Póki co, dzięki Domi :)
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-06-01, 21:59   

ehh .. Rozebrać telefon i wygrzać te dwa układy.. Opalarką albo HotAirem .. :)
^
 
 
     
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2007-06-02, 09:15   

Mam wielką prośbę... mógłby ktoś ściągnąć Rolisa 4.78b5 z działu "Download" i wrzucić go tutaj jako załącznik? Bo u mnie sie nie chce ściągać z "Downloadu"...
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-06-02, 09:26   

prosze.
^
 
 
     
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2007-06-02, 09:39   

Domi napisał/a:
drewniak89, w kolejnosci:
1. uzyc Rolisa 4.78b5
2. naladowac baterie!
3. docisnac kabel
4. wygrzac flash i ram

1. Rolis 4.78b5 pokazuje to samo
2. Bateria jest nałądowana
3. Dociśnięcie kabla nic nie daje

Czyli pozostaje wygrzewanie? :/

lala166 napisał/a:
prosze.

Baaardzo dziękuję :)
^
 
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-06-02, 13:11   

pomogło podpięcie ładowarki :)
^
 
     
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2007-06-02, 13:56   

Telefon już działa, poza małym wyjątkiem (przycisk ON/OFF). Trzeba kilkanaście razy przyciskać, żeby się włączył telefon. Wnioskuję z tego, że przycisk działa, ale nie zawsze :P Wie ktoś może co z tym zrobić?
druidbartek, jeszcze raz bardzo dziękuję :)
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-06-02, 14:16   

wymienić go
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2007-06-02, 14:25   

A jak się nazywa profesjonalnie ten przycisk? Bo nie wiem jak tego szukać... Chyba że ma ktoś linka pod ręką ze zdjęciem i opisem jak to wymienić :D
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-06-02, 14:32   

drewniak89 napisał/a:
A jak się nazywa profesjonalnie ten przycisk?

włącznik noki 3310
drewniak89 napisał/a:
Chyba że ma ktoś linka pod ręką ze zdjęciem i opisem jak to wymienić :D

bierzesz do ręki lutownice, pesetę i wymieniasz
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2007-06-05, 16:03   

Włącznik się rozrszał i włącza się co 2-3 raz. Myślę, że nie będzie trzeba go wymieniać. Jak narazie telefon się spisuje dobrze. Wszystkim dziękuję za pomoc :)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów LG L5 II - Nie włącza się, zatrzymuje... enchantment LG 3 2014-11-25, 10:47
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39