PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 3310 po upgrade softu nie działa poprawnie


Nokia 3310 po upgrade softu nie działa poprawnie

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Nokia 3310 po upgrade softu nie działa poprawnie
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
kilerus 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Era
Dołączył: 09 Cze 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-06-09, 13:41   Nokia 3310 po upgrade softu nie działa poprawnie

Mam nokie 3310 z wersją softa v.4.18 i z angielskim menu i chciałem do niej wrzucić softa v.6.33 z polskim menu. Jak wgrałem tego softa to telefon się włącza i pokazuje tylko baterie, ale nie poziom naładowania i nic poza tym. Moge tylko zadzwonić na 112 i wtedy pokazuje że jest to połączenie alarmowe. Poza tym żadnych tekstów nie pokazuje. Jak wkładam karte SIM to można wpisywać jakieś cyferki ale nie pin. Robiłem wszystkie resety, sumy, imei itp. i tam było wszystko OK. Jak wrzuce backupa to działa bez zarzutu. Może to przez zmiane pakietów językowych, bo w orginalnym sofcie jest B, a v.6.33 ma N, ale za bardzo nie wiem o co w tym chodzi. Próbowałem też wgrać wersje v.5.55 z polskim menu i znowu to samo. Proszę o pomoc, co, jak, gdzie i wogóle mam zrobić.
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-09, 13:58   

kilerus, odradzam wersja 6.33 poniewaz posaida ona blad!
wgraj lepiej 6.07 do tego eeprom, sumy i powinno byc w porzadku
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-10, 00:10   

logos2000 napisał/a:
odradzam wersja 6.33 poniewaz posaida ona blad!

sora za małe ot, ale jaki to błąd? Słyszałem o 6.39.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-11, 18:12   

Logos2000, chyba ci się pomyliło 6.33 jest ok. Wgraj czysty soft, eeproma policz sumy itd. I dla pewnośći weź usuń cały flash w kNoku.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39