PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 3310 włacza sie na 1sek i zwis...


Nokia 3310 włacza sie na 1sek i zwis...

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Nokia 3310 włacza sie na 1sek i zwis...
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Dawidziu 
Nowicjusz



Telefon: Samsung
Operator: Heyah
Wiek: 26
Dołączył: 04 Sty 2006
Posty: 37
Wysłany: 2007-01-03, 22:05   Nokia 3310 włacza sie na 1sek i zwis...

Historia zaczęła sie od tego że w szufladzie znalazłem częsci N3310. Złożyłem i ku zdziwieniu tel sie właczył ale na 1 sek. Pod ładowarką jest to samo wskaźniczek sie pojawia i znika po 1sek. Nie zawsze sie włącza coś chyba jest nie tak po płytka od lcd jest jakaś krzywa i tel troche nie łączy. Gdy ścisne wyświetlacz wtedy sie włączy na te 1sek.

Macie jakieś propozycje od czego zacząć? Tel ma sofcik mdawidm v 2.12.
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-01-03, 22:17   

Dawidziu napisał/a:
Macie jakieś propozycje od czego zacząć?
kąpanie, grzanie, flashowanie
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-01-04, 00:16   

no ja bym wygrzal flash i ram ;]
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Dawidziu 
Nowicjusz



Telefon: Samsung
Operator: Heyah
Wiek: 26
Dołączył: 04 Sty 2006
Posty: 37
Wysłany: 2007-01-04, 16:55   

Tiaa grzanie. Ale czym?? Hot air nie posiadam więc??
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-01-04, 16:59   

wiec sprobuj soft i eeprom jak to nie pomoze a nie masz hota to jedyne co pozostaje to albo wziac na "czesci" albo sprzedac badz do kosza
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-04, 17:50   

Dawidziu, wiem że masz dejana. Spróbuj ją najpierw sflashować. Jeżeli się nie uda to znaczy że flash do wymiany/wygrzania. Możesz wygrzać jeszcze opalarką (suszarką nie da rady), na allegro za 25 zeta można kupić. I nie radze tobie wygrzewać mada bo rozleje ci się cały klej po płycie telefonu :/
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-01-04, 22:28   

Dawidziu, możesz w piekarniu na 30 sek na 200 stopni celcjusza
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-04, 22:33   

leonar, a przypadkiem nie pomyślałeś co się stanie z klejem wokoło mada? Wiem że ktoś już tego dokonał ale nie wiem jak bo nie wnikałem w szczegóły. Zawsze możesz kupic za kilka złotych taki palnik na allegro i nim wygrzać.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-01-05, 08:57   

nie wiecie a gadacie.....

seba123, taki palnik ma 1500 *C !! przepalalem nim puszki!! gdzie takie cos do komorki??........

jak juz z domowych sposobow to mozna wziasc plytke w kombinerki (ale zabezpieczyc czyms miekkim zebt plyty nie popsuc) i na chwile nad palnik z kuchenki gazowej.

oczywiscie nie za nisko bo sie zjara, trzeba wyczuc gdzie jest 300 *C ;] (moze jezykiem :P )
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Dawidziu 
Nowicjusz



Telefon: Samsung
Operator: Heyah
Wiek: 26
Dołączył: 04 Sty 2006
Posty: 37
Wysłany: 2007-01-05, 22:20   

No po flashu włacza sie baterie naładowałem ale do wymiany pozostaje mi głosniczek od dzwonkow i mikrofon - którego nie mam. Następny problem nie czyta wszytskich simków. NIe mówie ze czytnik tez do wymiany:/
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-05, 22:23   

Dawidziu napisał/a:
Następny problem nie czyta wszytskich simków


Sprawdź czy wszystkie piny dobrze dolegają oraz wyczyść styki w telefonie.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-01-05, 22:31   

leonar napisał/a:
Dawidziu, możesz w piekarniu na 30 sek na 200 stopni celcjusza
Gówno da. Leonar widac, ze nie masz pojecia o tym co piszesz. W tej temperaturze cyna nie zawsze sie topi. A 30s bez cyrkulacjii powietrza? reką wyjmiesz ten telefon i sie nie poparzysz.

seba123 napisał/a:
Zawsze możesz kupic za kilka złotych taki palnik na allegro i nim wygrzać.
Jezu ludzie spalisz płyte głowną jak pierwszy raz to robisz!

Logos ma trochę racjii, aczkolwiek to hardcorowe sposoby i ten kto umie to zrobi <może> palnikiem tez da się np PA wymienić, ale na 99% spalisz płyte główną.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-01-05, 22:55   

juz lepiej zapalniczka (grzac osdspodu)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39