PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nokia 3410, cos wylane w srodku


nokia 3410, cos wylane w srodku

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » nokia 3410, cos wylane w srodku
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-07-29, 10:00   nokia 3410, cos wylane w srodku

Witam!

mam nokie 3410 ktora sie nie wlacza. nieznam przeszlosci, ponoc samo sie zrobiło ;]

rozebralem plytke i co widze cos wylane kolo rezystorkow.
foto:




coto jest? rezystor sie wylał (????), jak ro naprawic bo niechcem grzac tam opalarka kolo MAD-a... ew kolbowka moge, zwara by pomogla czy raczej nie zalecana. prosze o link do serwisowki.

pozdrawiam!

[ Dodano: 2006-07-29, 13:09 ]
UPTATE ;]

jakos sie wlaczyla, chociaz jedynie sprawdzilem opor na liniach zasilania

kolo 120K omow jest i rosnie (sprzqdzilem na 3310 i jest podobnie wiec kla)
flashu narazie nie probuje, ale rolis zczytuje wersje softu.

jak wlaczam to podswietrla sie podswietlenie i ekran, ekran raz zostaje czarny raz gasnie i tyle, kom sie zacina.

sprawdzilem rezytory i niby dobre
zastanawia mnie coto jest druga część od prawej, jakies cos na 4 rozkach., tego nie sprawdzielm bo niewiem jak ;]

a czy te czarne to nie jest przyadkeim klej? bo to twarde jest strasznie

prosze o odp
^
 
     
AdSense


h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-07-29, 15:08   

Cytat:
a czy te czarne to nie jest przyadkeim klej?

ja ostatnio widziałem to na całkowicie sprawnej płycie od 33xx. Więc momi zdaniem to jest klej i tym sie nie musisz martwić.
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-29, 15:50   

Ja mam pare płyt 33/34 i w każdej takie coś mam naokoło procka. A pozatym gdyby rezystor się wylał to było by tego troche mnie, no nie :) ?? To jaki masz problem żeby spróbować ją sflashować?? Jak nie to chyba tylko grzanie pomoże :D
^
 
  Skype
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-07-29, 15:57   

Na bank klej ;/ .. :] Musisz spróbować flasha pełnego + eeprom ;) ..
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-07-29, 17:15   

wiec tak, dziwny ma flash, ale dodalem wpis do knoka i po wielu mekach wgralo flash, rezultat? to samo co wczoesniej.

wlacza sie , na chwile czarny ekran i jak ma sie pokazac juz bateryjka to zwis.

zastanawia mnie ze podczas flashowania nie wlaczylo sie podswietlenie (??)
moze to 3330? niewiem bo soft miala od 3410. chociaz watpie

po podlaczeniu pod ladowarke ladnie kreseczki sobie ida, ale wlaczyc sie w czasie ladowania niechce.

wygrzalem ja od spodu ale jak bylo tak jest. sugestie??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-07-29, 17:35   

moze wgraj jeszcze raz innego flasha(wersje) oraz eeproma jezeli nic nie pomoze to hw
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-29, 17:40   

Gdyby to była 3330 to z softem 3410 by nie wstała (testowałem kiedyś :P ) Wgraj pełne FUBU albo wgraj soft od 3330 do niej (lub se przerób soft 3310). Ja sie za bardzo jeszcze nie znam ale właśnie zanim pojawi się bateryjka to Nokia min. mierzy stan baterii i to może być coś z tym związane. Porządnie grzałeś??
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-07-29, 17:41   

kowalkarol1, za takie moze to ja dziękuje!

myslalem nad diodą V202 ale niewiem. jak jest uszkodzna to fon laduje ale sie nie wlacza, u mnie sie wlacza wiec... no coz zaraz polukam serwisowki troche
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-07-29, 18:57   

zawsze trzeba wykluczyc kazda mozliwą usterke napisz jak zrobisz co bylo
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-29, 20:14   

logos2000, tyle juz tu jestes i nie wiesz jak klej wyglada :p oczywiscie ze to klej! a rezystory sie nie moga wylac bo nie ma tam nic mokrego... tylko materialy ceramiczne lub weglowe.
co do tej Nokii to radzil bym wygrzac flash i ram (tylko ostroznie bo kolo proca) i jeszcze raz sflashowac, jak nie pomoze to wymienic flash i sflashowac
mozesz jeszcze wczesniej sprobowac powyginac plyte i sprawdzac jak sie zachowuje bo moze tez byc wina plyty
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-07-30, 13:55   

tak jak Domi pisze ponadto mozna pogrzac Cconta jeszcze.
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-07-30, 14:02   

Domi, wiesz w mojej 3310 tez jest klejone ale czyms przezroczystym!!
dlatego nie widzialem

podejrzewalem wlasnie ze albo flash albo ram.

flash jednak odpadl po sie wgralo, ram moze zostac bo gdy ma wczytywac to zwiecha.
a grzalem wszystko co sie dało ;] (od spodu) i dalej to samo

raz po wylaczeniu (jak sie zatnie to wylacza sie po jakims czasie) zaczela chodzic vibra, chodzila z jakies 40 sekund. to chbya było wołanie o pomoc ;] chociaz moze i cos z N400, bo mowie podczas flasha diody sie nie swiecily.

w kazdym razie fon poszedl do "ZYDA" nie pyla mi sie go robic i tyle, chociaz jestem ciekaw co z nim bylo
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39