PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 3410 flashowanie - problem


Nokia 3410 flashowanie - problem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Nokia 3410 flashowanie - problem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
axel77
Nowicjusz


Telefon: Nokia
Operator: Orange
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 1
  Wysłany: 2006-04-04, 14:13   Nokia 3410 flashowanie - problem

Witam,
próbowałem przeflaszować nokię 3410, szukałem poradników, pytałem na innych forach, ale nie udało mi się.
Od początku:
mam system win xp, kupiłem sobie kabelek flasher dejana na aukcji internetowej, przy próbie przeflashowania telefonu pojawił się napis contact service, próbowałem różnych softów, programów i nic, nie da sie naprawić, przeliczałem sumy kontrolne, reset ustawień i nie działa, w komisie powiedzieli ze da sie zrobic, ale po co mam płacić jak specjalnie po to kupiłem ten flasher dejana

tutaj jest moja rozmowa na elektroda.pl: http://www.elektroda.pl/r...ic.php?t=380572

dostalem tez odpowiedz ze musze wgrac nowy eeprom, jesli tak to
czy ktoś moglby mi napisać (lub podać link) jakim programem, który eeprom i który soft? (próbowałem wgrywać eeprom od adresu 570000, ale coś nie chciało się wgrać) z góry bardzo dziękuję
^
 
     
AdSense


Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-04-04, 14:42   

sprobuj wgrac geoflasherem lub rolisem. Jezeli nie uda Ci sie nic zrobic dalej to chyba wygrzanie plyty bedzie Cie czekac. Ale polecam jeszcze zabawy w dct-3 repair

[ Dodano: 2006-04-04, 15:44 ]
a eeprom zalecam z downloadu pasji - dziala na pewno
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2006-04-05, 11:06   

A czy ja źle zrozumiałem, czy Ty próbowałeś przeliczyć sumy kontrolne flasherem??
Jeżeli tak, to taka moja mała rada - zrób to Mbusem :D.
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-04-05, 18:26   

axel77, zajrzyj do downloadu na portalu tam powinien być soft i eeprom do 3410. Flashuje się tak jak 3310 tylko eeprom się wgrywa od adresu 00570000 cały opis na portalu też powinien być jak flashować.
^
 
  Skype
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-04-05, 20:03   

boss_53, moze sie myle... ale chyba jak 3330 a nie jak 3310 :)
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-04-05, 20:59   

Najlepiej użyj program Geoflasher. Tam jest opcja 3410. Wgraj orginalny soft, najlepiej 5.47 (chyba najnowszy) i potem eeprom do adresów 0x570000 - 0x600000. M-busem popraw imei, policz sumy i zrób fullreset, najlepiej w dct-3repair. U mnie zawsze działa, na wszystkich trzyczwórkach.

[ Dodano: 2006-04-05, 22:01 ]
Ale chyba backup, to ty zrobiłeś, co? Jeśli tak ,to wgraj go spowrotem...
^
 
  Skype
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-04-05, 21:05   

kiedys chyba mavelius, pisal zeby lepiej eepromu w 3410 nie ruszac bo sa problemy
i ze wogole 3410 sa jakies oporne;/ jak znajde temat to podrzuce
Pozdro
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-04-05, 21:08   

superbeny666, nom w rolisie flashuje się jako 3330 bo nie ma 3410 ale chodziło mi o samą procedure fashowania, podpinanie i obsługa programu. Sam właśnie teraz mam 3410 i jest z nią ciężka sytuacja bo po flashu pochodzi z 1 dzień i poźniej już tylko się podświetla i koniec.
^
 
  Skype
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-04-05, 21:12   

boss_53, jak tylko znajde ten temat to dam znac bo wiem napewno ze cos takiego bylo, ja juz pare 3410 zrobilem i nawet mi sie udalo, a w twojej to bym wygrzal kosc flasha a jak nie to wymien,
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52