PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nokia 3410 i jej zawiasy


nokia 3410 i jej zawiasy

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » nokia 3410 i jej zawiasy
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
krzyspr 
Nowicjusz


Telefon: siemensc75
Wiek: 28
Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 11
Skąd: gdańsk
  Wysłany: 2006-08-17, 15:39   nokia 3410 i jej zawiasy

Witam mam mały problem polega on na tym ze, gdy włączam nokie 3410 pojawia się czarny ekran za chwile znika i nic dalej. Nie mogę go nawet wyłączyć. Raz tylko doszło do pinu i koniec. Wgrałem nowego softa lecz nic to nie dało może mam cos wygrzać ale nie wiem co dodajcie jakieś foto albo cos . jestem początkujący i nie posiadam fachowego sprzętu mam tylko opalarkę. Z góry dzieki
^
 
 
     
AdSense


Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-08-17, 17:21   

W graj jescze eproma....potem wygrzej connta i zobacz czy bedzie ok
^
 
 
     
krzyspr 
Nowicjusz


Telefon: siemensc75
Wiek: 28
Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 11
Skąd: gdańsk
Wysłany: 2006-08-17, 19:34   

tylko jak i czym wgrac emproma?? i jak to grzac od dolu krótko dlógo na couwazac i co to jest connt ? dajcie serwisówke
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-08-17, 22:53   

1. eeprom (nie emprom)
2. ccont (nie connt)
do wgrywania flasha i eeproma potrzebny flasher Dejana
do wygrzewania potrzebny HotAir (lub opalarka) i flux (topnik)
no i oczywiscie troche wprawy
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-08-17, 22:54   

krzyspr, omg ile razy to muzna powtarzac
wygrzewa sie opalarka badz hotairem (w niektorzyhc elktornicznych moza kupic hot air w "obudowie " lutownicy kolbowej) ale jedeynym skuteczyn sposobem i dzieki ktgoremu mozesz byc pewien ze uklad nie jest uszkodzony to podniesc go sitko flux i polozyc i pzygrzac hotem
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-08-18, 00:19   

ustaw imei miałem dzisiaj ten sam problem z 3330:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
krzyspr 
Nowicjusz


Telefon: siemensc75
Wiek: 28
Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 11
Skąd: gdańsk
Wysłany: 2006-08-21, 12:08   

i nic nie pomaga nie moge wpisac imei. nie wiem dla czego na inny fonie moge na tym nie:( pomocy
^
 
 
     
Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-08-21, 13:27   

tzn co nie pomaga?? podsumoj wszystko co zrobiles to bedziemy myslec dalej... bo z twojego postu wynika ze aby probowales odbudowac mu imei
^
 
 
     
krzyspr 
Nowicjusz


Telefon: siemensc75
Wiek: 28
Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 11
Skąd: gdańsk
Wysłany: 2006-08-21, 15:42   

no to tak wgrałem nowego softa i nic więcej nie mogę zrobić bo nie wiem co. dąłem zdajecie mojej płytki możecie mi powiedzieć co mam wygrzać na co uważać. Jak możecie to podajcie nazwę i do czego służy dany element. w kułechkach sa liczby.

[ Dodano: 2006-08-21, 16:44 ]
no to tak wgrałem nowego softa i nic więcej nie mogę zrobić bo nie wiem co. dąłem zdajecie mojej płytki możecie mi powiedzieć co mam wygrzać na co uważać. Jak możecie to podajcie nazwę i do czego służy dany element.
^
 
 
     
Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-08-21, 15:53   

Wygrzej 8 i 4 (connt i cobba) uwazaj na 9 (mad). Jak chcesz sie dowiedziec do czego sluzy dany element poszukaj troche na forum nie zaszkodzi ci a pomoze :)
^
 
 
     
krzyspr 
Nowicjusz


Telefon: siemensc75
Wiek: 28
Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 11
Skąd: gdańsk
Wysłany: 2006-08-21, 16:27   

Niestety grzanie nie pomogło nadal to samo a mianowicie właczam telefon pokazuje się czarny ekran i znika i od tego momentu telefon się zawiesza. Gdy podłączam ładowarkę gdy telefon jest włączony nie ma żadnej reakcji, gdy jest wyłączony to niby ładuje lecz ostatni cala noc się ładował i się nie naładował . nie wiem co się działo z tym telefonem dostałem go od kolegi. Nie mogę wgrać mu nowego imeiu. Co mogę jeszcze zrobić ?

[ Dodano: 2006-08-21, 19:08 ]
jest lepiej tera mam "contact service" :D co tera mam robic??
^
 
 
     
Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-08-21, 18:39   

Conntact service ci wyskakuje bo niema imei...w graj mu eeproma i wtedy ustaw imei jesli to nie poskutkuje wymiana lub przekulkowanie cobby, cconta.
^
 
 
     
krzyspr 
Nowicjusz


Telefon: siemensc75
Wiek: 28
Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 11
Skąd: gdańsk
Wysłany: 2006-08-21, 22:01   

Wgrałem nowego eemproma nowego softa wgrałem imei zrobiłem resety i jest dobrze.. tera tylko karty sim mi nie czyta „sim not valid” co tera mam zrobić??

[ Dodano: 2006-08-22, 11:37 ]
temat uwazam za zamkniety telefon nie dziala i nie bedzie dzialac
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39