PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 5210 - Dzwonie ale niema połączenia tylko 3 kr. syg.


Nokia 5210 - Dzwonie ale niema połączenia tylko 3 kr. syg.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Nokia 5210 - Dzwonie ale niema połączenia tylko 3 kr. syg.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
schodek1 
Nowicjusz


Telefon: NOKIA 6310
Operator: Sami Swoi
Wiek: 44
Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 4
Skąd: Bielsko-Biała
  Wysłany: 2007-06-09, 09:29   Nokia 5210 - Dzwonie ale niema połączenia tylko 3 kr. syg.

telefon :
Nokia 5210 Typ NSM 5

Problem:

Nie można zadzwonić ani się dodzwonić.

Objawy:

Nie można zadzwonić po wykręceniu numeru są tylko 3 krótkie sygnały i koniec

Nikt się nie może się dodzwonić.

Przychodzą sms ale wydaje mi się że z opóźnieniem.

Zasięg pokazuje że powinno się dać dodzwonić.
_________________
Pozdrowionka dla wszystkich
^
  Skype
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-06-09, 13:32   

schodek1, wymien koncowke mocy
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
schodek1 
Nowicjusz


Telefon: NOKIA 6310
Operator: Sami Swoi
Wiek: 44
Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 4
Skąd: Bielsko-Biała
  Wysłany: 2007-06-09, 16:36   Schemat do modelu

Dziekuje za pomoc. Ale jak to bywa jedna odpowiedź rodzi wiele pytań, proszę o dalszą pomoc.

Czy ma ktoś schemat do modelu 5210.

Gdzie jest końcówka mocy w Nokia 5210 i jak to wygląda.

Czy końcówka mocy pasuje z innych modeli i jakich modeli.

Z góry dziękuję za pomoc.
_________________
Pozdrowionka dla wszystkich
^
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-06-09, 20:02   

tutaj masz jak wyglada, ale akurat to twojego telefonu nie ma. Najczescie jest u gory telefonu:)
^
 
     
schodek1 
Nowicjusz


Telefon: NOKIA 6310
Operator: Sami Swoi
Wiek: 44
Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 4
Skąd: Bielsko-Biała
  Wysłany: 2007-06-09, 22:29   Czy prosto jest wylutować z starej komórki końcówką mocy?

Dziękuję za pomoc.

Końcówka do tego modelu to KOŃCÓWKI MOCY PF08103B tak przynajmniej wynika z postów ==> Końcówki mocy- oznaczenia

Czy prosto jest wylutować z starej komórki końcówką mocy i przelutować do mojej?
i czy wystarczy zwykła lutownica?

patrząc na ceny to chyba pozostaje kupienia jakiejś starej komórki i przelutowanie z niej zawartosci.
_________________
Pozdrowionka dla wszystkich
^
  Skype
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-06-09, 22:48   

schodek1 napisał/a:
Czy prosto jest wylutować z starej komórki końcówką mocy i przelutować do mojej?

mozesz, jezeli masz pewność ze tam jest sprawna
schodek1 napisał/a:
i czy wystarczy zwykła lutownica?

nie. Chociażby opalarka ;p
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-06-10, 00:57   

badz ha (hotair) czyli krotko mowiac maszynka dmuchajaca goracym powietrzem:)
^
 
     
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2007-06-10, 13:40   

A ja mam pytanie odnośnie opalarki... Jakiej mocy powinna być ta opalarka? Jak się wygrzewa końcówkę mocy/PA/CCONT itd.? Jest może na forum jakiś artykół o tym bo nie mogę znaleźć?
Z góry dzięki.
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-06-10, 14:17   

drewniak89, opalarka to tylko zamiennik ... ma za dużą siłe nadmuchu .. Moc jest mało wazna .. patrz na temp. żeby była do 400 ..

[ Dodano: 2007-06-10, 14:18 ]
kup HA , bez umięjętności ciężko będzie ci coś zrobić i nie popsuć ;]
^
 
 
     
schodek1 
Nowicjusz


Telefon: NOKIA 6310
Operator: Sami Swoi
Wiek: 44
Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 4
Skąd: Bielsko-Biała
  Wysłany: 2007-06-10, 18:47   

Dzięki dzięki za pomoc.

Znalazłem stroną html z rozpiską co gdzie jest na płycie głównej Nokia 5210
http://hw.pasjagsm.pl/nokia/5210/720.html

Jaką temperaturę najlepiej użyć do rozlutowania elementów z płyty głównej?

A jakiej temperatury najlepiej użyć do wlutowywania na płytę główną?

Prosiłbym o jakiś dobry namiar na artykuł o lutowaniu za pomocą (hotair).
_________________
Pozdrowionka dla wszystkich
^
  Skype
     
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2007-06-10, 21:49   

A nie macie może jakiegoś filmiku jak to się wszystko wygrzewa? Kiedyś widziałem "instrukcja lutowania", ale gdzieś mi się posiało. Byłbym wdzięczny :D
^
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-06-18, 16:04   

drewniak89, proszę :D
http://www.infonokia.pl/?page=download-filmy

[ Dodano: 2007-06-18, 16:05 ]
to było 17 sekund szukania.. ach te lenistwo :twisted: :twisted:
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów [MyDevil.net] Hosting pod node.js, ro... MyDevil Kosz 0 2014-10-25, 01:18
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39