PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 5210 i kabel COM


Nokia 5210 i kabel COM

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Nokia 5210 i kabel COM
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-06, 15:43   Nokia 5210 i kabel COM

Witam :)
czy da rade zdjąc simlocka cablem COM z nokii 5210 ? i jaki program polecacie do tego modelu :) ?
^
 
 
     
AdSense


seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-06, 15:51   

Kmil, tak. Możesz to kNokiem zrobić.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2007-01-06, 16:04   

Kmil, simlocka mozesz zdjąć tylko kiedy masz kabel m-bus, mozliwe, ze Twój kabel to f-bus. Można to sprawdzić logo managerem :)
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-01-06, 16:14   

Kmil, A może kodem zejdzie?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-06, 16:26   

no właśnie tego telefonu nie da rady odblokować kodem :)
^
 
 
     
bobek_wb 
Starszy Użytkownik



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 8 razy
Wiek: 28
Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 232
Wysłany: 2007-01-06, 16:30   

hmmm... a jak próbowałeś to co się działo? a na jaką sieć masz sim-locka?
^
 
 
 
     
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-06, 16:34   

No więc tak:
ściągnąłem logo managera i wszedłem w opcje i tu było tak:

po zmienieniu ustawień jest tak:

To znaczy że moge spokojnie ściągac simlock'i ?
z góry dzięki za pomoc i każdy z was dostanie ,,Pomógł'' :)
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-01-06, 16:39   

Kmil, A w obu trybach masz połączenie z telefonem? Zreszta co tu gadać ściagnij knoka i zobacz czy zejdzie lock. Trzeba być zdolnym, zeby tak uwalić telefon,
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2007-01-06, 16:39   

jesli się połączył jako mbus to bezproblemowo mozesz zdjąć simlocka :)
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-06, 16:44   

Kmil, ściągnij kNoka ustaw port COM1 (oczywiście jeżeli masz tam podłączony kabel) i weź opcję Reset SP Locks.

Jeżeli łączy ci się na takim i takim ustawienia (MBUS/FBUS) masz kabel automatyczny.
_________________
pobierz
Ostatnio zmieniony przez seba123 2007-01-06, 16:48, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
bobek_wb 
Starszy Użytkownik



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 8 razy
Wiek: 28
Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 232
Wysłany: 2007-01-06, 16:47   

wejdz na http://www.gsm.xir.pl/, uzupelnij pola, kliknij unlock i wpisz wygenerowany kod, najszybszy sposob, musi dzialać
^
 
 
 
     
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-06, 16:48   

Ok już zdjąłem locka z fona :) dzięki wszystkim za pomoc :) wszyscy którzy się wypowiedzieli w tym temacie stawiam pomógł :) pozdrawiam
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39