PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nokia 5210 włącznik


nokia 5210 włącznik

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » nokia 5210 włącznik
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
yukino
Nowicjusz


Telefon: nokia 5210
Operator: Plus
Dołączył: 14 Maj 2007
Posty: 3
Wysłany: 2007-05-14, 19:15   nokia 5210 włącznik

Dzień dobry,
Na początku przyznam się, że w ogóle nie znam się na tematyce omawianej na forum więc możliwe, że piszę w całkowicie złym dziale. Za co przepraszam.

Ostatnio dostałam od znajomej używaną nokie 5210 żeby mieć zastępstwo za skradziony telefon.
Znajoma uruchamiała telefon przez wciśnięcie włącznika za pomocą długopisu etc.
Niestety nie dostałam dokładnych "instrukcji" jak mam ją włączać przy użyciu długopisu więc chyba przesadziłam z naciskiem i teraz się nie włącza.

Zastanawiam się czy istnieje jakaś opcja naprawy tej usterki? Tudzież jakieś profilaktyczne rozwiązanie np. włożyć tam kawałek czegoś żeby dosięgało do tego co pozostało po włączniku?
Może jest ktoś kto byłby w stanie naprawić to w Poznaniu?

Dodam jeszcze, że gdy ostatni raz udało mi się włączyć telefon to dosyć dziwnie się zachowywała. Tzn.: Nie reagowała na naciskanie guzików, po czym po kilku sekundach się wyłączała. Pewnie się mylę ale jak dla mnie to wyglądało tak jakby guzik włączania był ciągle wciśnięty.
Wydaje mi się, że włącznik jest całkowicie zniszczony. :(

Czy ktoś mógłby mi coś doradzić?
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. :(
Pozdrawiam
^
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-05-14, 19:30   

yukino, trzeba po prostu wlutowac nowy przycisk, prosta robotka ;)
na pewno znajdzie sie ktos chetny z Poznania :p
pozdr
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-05-14, 19:30   

Kod:
Wydaje mi się, że włącznik jest całkowicie zniszczony.
to kup na allegro nowy i wlutuj....

[ Dodano: 2007-05-14, 20:33 ]
takie coś :D
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
yukino
Nowicjusz


Telefon: nokia 5210
Operator: Plus
Dołączył: 14 Maj 2007
Posty: 3
Wysłany: 2007-05-14, 19:44   

Dziękuję za odpowiedź. Szczególnie za tak szybką.^^
Strasznie się cieszę, że da się to naprawić bo już kupiłam do niej na allegro baterię i ładowarkę, żeby lepiej działała gdy nagle popsuł się włącznik.^^"

Co do linka do allegro, który został podany. Taki włącznik na pewno zadziała? Nie jest to włącznik akurat do Nokii 5210, będzie on z nią kompatybilny? Pytam bo zanim zadałam pytanie na forum sama szukałam na allegro włącznika nie znalazłszy właściwego postanowiłam zapytać tutaj. ^^'

To ja czekam może znajdzie się ktoś z Poznania kto posiada odpowiedni włącznik i kto go przylutuje.^^

Jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-05-14, 19:50   

yukino, przeczytaj aukcje (opis)
Kod:
Dzis mam do sprzedania włączniki do NOKIA 3310 3410 3510 5510 6210 8210, oczywiscie nowe i fabrycznie zapakowany ! cena za jeden włącznik ! na towar udzielam 6 miesiecy gwarancji !!!

zadziała an 100%
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-05-14, 22:15   

no to nikt z Poznania sie nie zglasza?

yukino, jak bedziesz dawala komus do naprawy to mysle ze on powinien miec wlacznik wiec chyba nie opaca Ci sie kupowac
ten wlacznik z link powyzej pasuje, ale prawda jest taka ze nieoryginalne sa strasznie kruche i moze sie szybko znow zepsuc... osobiscie stosuje i polecam oryginalne wlaczniki z demontazu
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-05-14, 22:16   

pogadaj z EMKIEM on jest z Poznania to na pewno Ci zrobi :wink:
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-05-15, 18:07   

Zapraszam na PW. Na pewno da sie zrobić

[ Dodano: 2007-05-15, 19:09 ]
yukino napisał/a:
Tudzież jakieś profilaktyczne rozwiązanie np. włożyć tam kawałek czegoś żeby dosięgało do tego co pozostało po włączniku?
Nie kombinuj, bo jak pourywasz punkty lutownicze to bedzie potem wiecej roboty

yukino napisał/a:
Dodam jeszcze, że gdy ostatni raz udało mi się włączyć telefon to dosyć dziwnie się zachowywała. Tzn.: Nie reagowała na naciskanie guzików, po czym po kilku sekundach się wyłączała. Pewnie się mylę ale jak dla mnie to wyglądało tak jakby guzik włączania był ciągle wciśnięty.
Nie mylisz się

[ Dodano: 2007-05-17, 00:57 ]
<Zrobione>
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39