PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 5510 moduł muzyczny


Nokia 5510 moduł muzyczny

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Nokia 5510 moduł muzyczny
Zamknięty przez: bubek3
2007-03-29, 18:55
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Festus
Nowicjusz


Telefon: k300i
Operator: Era
Dołączył: 22 Mar 2007
Posty: 19
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-22, 19:54   Nokia 5510 moduł muzyczny

Witam mam problem a mianowicie próbuje wgrac nowy modul muzyczny tylko gdy wcisne STEP 2 to przy koncowce wyskakuje cos takiego error01:fail to communicate with EXT_UI board ! Reset the phone! or check the cable connection ! or check the ext_UI Board! . Pozdrawiam Festus
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-03-22, 20:19   

Festus, na forum jest skyprt do NOKIXa który uprości Ci to zadania to minimum (czyli wgrania zmienionego oprogramowania) i bodajrze pozniej juz nie kombinowalego
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Festus
Nowicjusz


Telefon: k300i
Operator: Era
Dołączył: 22 Mar 2007
Posty: 19
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-22, 20:29   LOL

logos2000 napisał/a:
Festus, na forum jest skyprt do NOKIXa który uprości Ci to zadania to minimum (czyli wgrania zmienionego oprogramowania) i bodajrze pozniej juz nie kombinowalego


Nie chodzi mi o zadne tworzenie softow tylko o modulow muzyczny naciskam step 2 i wyskakuje to co jest napisane u gory !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-03-22, 22:13   

Festus, boze ty moj....
jesli masz problemy z tym (wole zamieniles piny na odwrot??) to poprsotu wgraj spaczowanego softa ktory NAPRAWI moduł i tyle
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-22, 22:18   

Festus, masz zły kabelek i już.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-03-22, 22:19   

logos2000, Chodzi o skrypt DruidBartka? On tylko formatuje obszar pamieci z tego co wiem

Festus, W skrócie jest problem z komunikacją. Stawiałbym na kabel. Albo xle przerobiony, albo na złej elektronice, bo chyba musi być na max232. Te z allegro po 5 zł nie zawsze chcą działać. Ja mam Takowy i walczyłem z modułem 3 dni, zanim przeflashowałem.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-03-22, 23:08   

EMEK, z tego co mi sie przypomina to z katalogu ze skryptem (tak chodzi o skrypt Druida) był plik z zawatościa modulu (jakby go mial wgrywac)

ale juz nie pamietam na 100% :/
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-03-22, 23:22   

Kod:
format_mp3.nrx Version 1.11
 ==============
Copyright (c) 2006 druidbartek

This script will allow the user to format module music on 5510. Only 03.53 version is supported. Access with following definition:

 format_mp3
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-03-22, 23:27   

tak dokładnie tak jak @emek zacytował info z mojego skryptu - patch jedynie umożliwia sformatowane modułu z poziomu telefonu - co nie znaczy że nie warto spróbować od tego - w dodatku jeśli kabel nawala.
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-03-23, 08:27   

druidbartek, a przy okazji wykorzytujac dane wgrywania eepromu do starszyvh modeli (3210 i 5110) zrobic pacza zapisujacego moduł muzyczny?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-03-23, 11:36   

logos2000 napisał/a:
druidbartek, a przy okazji wykorzytujac dane wgrywania eepromu do starszyvh modeli (3210 i 5110) zrobic pacza zapisujacego moduł muzyczny?

patch naprawiający eeprom w 51xx itd używa funkcji eeprom_write_bytes
a dla modułu czego by tu uzyc? :)
nie wiemy za bardzo jak sie odbywa ta komunikacja
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-03-23, 13:18   

druidbartek, a faktycznie przypomnialo mi sie ze znalazles poprostu KOD na formatowanie ehh

a autor postu zamilkł??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-23, 13:23   

logos2000 napisał/a:
a autor postu zamilkł??


nie, wczoraj mnie męczył na gg... i nawet myślał że mu dam gotowy soft, ehh... ale go spławiłem, wiadomo jak :roll: :D
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Festus
Nowicjusz


Telefon: k300i
Operator: Era
Dołączył: 22 Mar 2007
Posty: 19
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-29, 18:34   15 LATEK SEBA123

Chlopcze jesli masz puszke zamiast rozumu to nie szpanuj, co ty wielce umiesz .Nic nie umiesz powiem ci tyle ,bo mowilem ci ze mam kabel na COM a ty mowisz ze taki ma byc wieca to mial byc LPT i sie pytalem czy to jest przyczyna nie widziales co napisac wiec kazales mi ... Zwykly NooB ktory nie zna sie na rzeczy ma jeden kabel ktory moze wpelni nawed nie opanowal (DEJAN) Temat uzwazam za zamkniety !!!!!!!

seba123 napisał/a:
logos2000 napisał/a:
a autor postu zamilkł??


nie, wczoraj mnie męczył na gg... i nawet myślał że mu dam gotowy soft, ehh... ale go spławiłem, wiadomo jak :roll: :D
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-03-29, 18:55   

Festus napisał/a:
Temat uzwazam za zamkniety !!!!!!!
ja również... przy okazji otrzymujesz ostrzeżenie... choć jesteś początkującym user'em podobne teksty nie przejdą. Trzeba było czytać regulamin.
Warn, za obrażanie innych użytkowników forum. Tak dla Twojej wiadomości... nawet nie wątpię w to że seba123, jest z 10 razy mądrzejszy od Ciebie - mimo swojego wieku.
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39