PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Padnięta 3410 po rozebraniu


Padnięta 3410 po rozebraniu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Padnięta 3410 po rozebraniu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Gocur1 
Nowicjusz



Telefon: ---
Operator: Orange
Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 34
Wysłany: 2008-03-03, 18:28   Padnięta 3410 po rozebraniu

Rozebrałem 3410 {była ok} ,złożyłem i nic , nie odpala.


Ładuje się ale na wyświetlaczu się to nie wyświetla...
Po wciśnięciu włącznika nawet Ledy nie świecą...

A była OK.

Za radą qmpla wyczyściłem ją spirytusem ale żadnego efektu niema.

Co mam zrobić??
^
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-03-03, 18:31   

sprawdź włącznik nie naderwałeś go? gumka od włącznika dobrze się układa?
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Gocur1 
Nowicjusz



Telefon: ---
Operator: Orange
Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 34
Wysłany: 2008-03-03, 18:34   

Włącznik wygląda na wlutowany nie jest urwany ale chodzi dość gładko nie jest tak jak normalnie że wyraźnie jest "pstryk" tylko cichuteńkie "cyk".
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-03-03, 18:43   

Gocur1, więc najlepiej sprawdź go miernikiem
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Gocur1 
Nowicjusz



Telefon: ---
Operator: Orange
Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 34
Wysłany: 2008-03-03, 18:46   

Ten włącznik ma 4 nóżki które mam połączyć żeby odpalić fona bez włącznika??

Wszystkie czy tylko Parę??
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-03-03, 18:50   

te co są obok siebie (po bokach włącznika)
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-03, 19:03   

Piny od baterii na pewno dobrze są ułożone (stykają się z płytą główną) ?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-03, 19:38   

seba123 to by sie nie ladowala, tylko ewentualnie ikonka bateri by na lcd widniala. Moze jednak wlacznik? na dole telefonu(pod lcd) jest kilka pinow, to 1 od lewej z 1 rzedu i 1 od lewej z 2 rzedu zewrzyj-powinien sie odpalic telefon.
^
 
     
Gocur1 
Nowicjusz



Telefon: ---
Operator: Orange
Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 34
Wysłany: 2008-03-03, 19:47   

kowalkarol1, po zwrciu tych pinów nic się niestało ani z tym fonem ani z innym dobrą słuchawką sposób niedziała.

Chyba że coś zle zrobiłem:

Na dole płyty głównej poniżej padów 0 i * są 2 rządki pinów połączyłęm 1 z góry od lewej z 1 z dołu od lewen tak miało to być??
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-03, 20:57   

tak dokladnie jak piszesz, tylko musisz zewrzec dobrze no i czyms co przewodzi prad:) na pewno sposob dziala.....
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-03-03, 20:57   

Gocur1, spróbuj go odpalić nie skręcając go. Tzn przyłóż płytkę włóż baterię, lekko przyciśnij płytkę aby bateria dobrze stykała i odpalaj go bez wyświetlacza. Napisz jakie masz efekty.
^
 
     
Gocur1 
Nowicjusz



Telefon: ---
Operator: Orange
Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 34
Wysłany: 2008-03-03, 22:07   

Cały czas próbuje na rozkręconym fonie a efekty są żadne... :cry:
Łączyłem te dzińksy wszystkim: drucikami szpilkami ,folią aluminiową i nic 0 reakcji
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-03-03, 22:26   

sprawdź to czy dioda jest na swoim miejscu i czy jest sprawna.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Gocur1 
Nowicjusz



Telefon: ---
Operator: Orange
Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 34
Wysłany: 2008-03-03, 23:01   

Jest na swoim miejscu. :neutral:
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-03, 23:41   

A masz dejana?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3410 mimor555 DCT-3 7 2008-10-27, 17:47
Brak nowych postów 3410 nie da się zmienić IMEI lala166 DCT-3 15 2008-10-29, 20:54
Brak nowych postów płyta główna- 3310 czy 3410?? adammmos DCT-3 7 2008-11-04, 18:58
Brak nowych postów problem z 3410 mati19924 DCT-3 4 2009-07-16, 22:07
Brak nowych postów 3410 na 3310 a mapowanie klawiszy bialasik [DCT3] Modyfikacje HW i SW 1 2010-12-29, 15:15