PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Padnięta 3410 po rozebraniu


Padnięta 3410 po rozebraniu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Padnięta 3410 po rozebraniu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Gocur1 
Nowicjusz



Telefon: ---
Operator: Orange
Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 34
Wysłany: 2008-03-04, 13:46   

Mam
^
 
     
AdSense


kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-04, 14:05   

to moze nowy softcik tak sprobowac?..
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-03-04, 14:30   

No nie wiem sofcik padł po rozebraniu...?? Ale jak nic nie działa to i to warto spróbować
^
 
  Skype
     
Gocur1 
Nowicjusz



Telefon: ---
Operator: Orange
Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 34
Wysłany: 2008-03-04, 19:37   

lukaczmarek zgadzam się z tobą soft po rozebraniu coś dziwnie to brzmi jak będę miał chwilę to spróbuje ją przeflashować.
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-03-04, 19:41   

A probowałeś po prostu telefon wygrzać HA ??
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-04, 19:47   

GSMservice telefon zazwyczaj sie nie psuje od rozebrania.... w czyms musi byc wina, ja bym szukal w wlaczniku, baterii, stykach baterii..
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-03-04, 19:51   

kowalkarol1, Zależy bo może niekiedy telefon upadł (płyta główna)podczas jego demontażu, to mogły się zrobić zimne luty.
A ja bym też raczej na styki stawiał , jeżeli twierdzi że włącznik ok.

[ Dodano: 2008-03-04, 19:54 ]
Gocur1, A probowałeś prosty myk włożyć baterię i docisnąć ją na maxa do styków poprzez włożenie np. kawałku papieru ??
mi się nie raz nie dwa właśnie tak udało włączyć fona...
^
 
  Skype
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-03-04, 19:57   

Gocur1, a sprawdzałes moze na innej baterii??
^
 
  Skype
     
Gocur1 
Nowicjusz



Telefon: ---
Operator: Orange
Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 34
Wysłany: 2008-03-04, 21:21   

Po kolei

-Sprawdzałem na innej baterii
-Na płycie jest prąd {styki wyświetlacza}
-Próbowałem z dociskaniem baterii
-Nie próbowałem jej wygrzewać bo pracuje w warunkach domowych {suszarka waciki do uszu spirytus ITP}
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-03-04, 23:48   

to pewnie podczas składania płyta uległa jakimś naprężeniom i może trzeba go bedzie przesmażyć.
Przedtem można go przefleszować dla pewności
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-05, 15:27   

ja bym w pierwszej kolejnosci soft nowy wrzucil, moze zrobilo sie zwarcie jakies i skasowala pamiec z kosci...?
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-03-05, 15:48   

Nie wiem jaki masz sprzęt. Ale najlepszym wyjściem w tej sytuacji jest podłączenie do boxa. Musiał byś zobaczyć czy widzi fona, czy zczytuje info i dopiero flash
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-05, 16:04   

lukaczmarek a jezli widzie fona to nowy soft raczej nie zaszkoci nie? zadnych danych do odzysku raczej nie ma....
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3410 mimor555 DCT-3 7 2008-10-27, 17:47
Brak nowych postów 3410 nie da się zmienić IMEI lala166 DCT-3 15 2008-10-29, 20:54
Brak nowych postów płyta główna- 3310 czy 3410?? adammmos DCT-3 7 2008-11-04, 18:58
Brak nowych postów problem z 3410 mati19924 DCT-3 4 2009-07-16, 21:07
Brak nowych postów 3410 na 3310 a mapowanie klawiszy bialasik [DCT3] Modyfikacje HW i SW 1 2010-12-29, 15:15