PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > płyta główna- 3310 czy 3410??


płyta główna- 3310 czy 3410??

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » płyta główna- 3310 czy 3410??
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
adammmos 
Starszy Użytkownik



Telefon: NOKIAróżne
Operator: Meteor
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 242
Skąd: z dużego pokoju --> Piła
Wysłany: 2008-11-04, 18:58   płyta główna- 3310 czy 3410??

Witam! Mam takie pytanie- czy istnieje jakiś sposób rozróżnienia "na oko" płyty głównej od nokii 3310 od 3410?? Bo mam kilka takich płyt i nie wiadomo jakie to są.
Z góry dzięki za odpowiedź.
^
 
 
     
AdSense


lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-11-04, 19:52   

Najszybciej po nr na RAMie
3310
K6F1016U4A (1Mbit)
K6F1016U4B
K6F1016U4C

3410
K6F4016U4E (4Mbit)
EM641FU16E
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-11-04, 20:49   

Po układzie klawiszy też możesz szybko poznać.
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-11-04, 21:22   

GSMservice, nie zawsze.
Byla seria 33xx ktore mialy tylko piny na plycie od klawiszy tak jak na klawiszach.
Ale wiekszosc(wg mnie) 34xx 33xx ma identycznie wygladajace piny z przodu.

Lepiej sciagnac ekran( o ile jest) i zobaczyc ramy:)
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-11-05, 18:01   

kowalkarol1, No tak masz rację ale niektóre można tak rozpoznać.
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-11-05, 18:04   

ale mniejsza ilosc, ja wiem na 20 plyt od 33xx 1 czasami 2 sa tak oznaczone ze konkretnie to ta plyta jest.
^
 
     
adammmos 
Starszy Użytkownik



Telefon: NOKIAróżne
Operator: Meteor
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 242
Skąd: z dużego pokoju --> Piła
Wysłany: 2008-11-05, 18:31   

No ja mam właśnie karton +-30 sztuk płyt głównych 3310/3410 i tylko jedna ma styki ewidentnie od 3310. Zaraz zabiorę się za sprawdzanie jakie to płytki :cool:
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-11-05, 19:16   

adammmos, chcesz to moge ci dorzucic kolejne 10 nawet jakos tam zywych.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: