PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > podczas wgrywani flasha blad!!!


podczas wgrywani flasha blad!!!

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » podczas wgrywani flasha blad!!!
Zamknięty przez: Domi
2006-06-20, 23:57
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
1wheler 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 22
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-10-17, 09:43   podczas wgrywani flasha blad!!!

podczas wgrywania flasha wywala taki napis "Flash erasing error 91 00 FF expected, but FF FF FF FF received Seems, that loader can not erase whole flash ceck Vpp, Vbat voltage, phone type"
telefon N3310, na poczatku bylo contact service, potem wgralem nowego flasha i dzialal ok lecz po godzinie zawiesil sie i przy kolejnej probie wgrania wlasnie wywala ten komunikat? co dalej??
_________________
!!!Ciągle się uczę!!!
^
 
 
     
AdSense


tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2005-10-17, 09:53   

sprawdz czy bateria naładowana, czy kabel od flashera nie ma bolca skrzywionego, czy inna wersja rolisa też wywala ten błąd?
To jest błąd komunikacji... nic strasznego. Jak masz kabel robiony to którys kabel sie zwiera z innym. :D
Próbuj kilka krotnie i pójdzie.
_________________
Gość
Be Strong ! => like a Warka
:)
____________________________________
Wszystko jest do zrobienia! - czasem trzeba po prostu wziąść cięższy młotek!
^
 
 
     
1wheler 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 22
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-10-17, 10:00   

sytuacja jest taka:
wybieram plik do wgrania i na poczatku zaczyna sie kasowanie starego flasha po tym nastepuje wgrywanie nowego i dochodzi do czterech kresek postepu w rolinsie i wywala ten komunikat..
_________________
!!!Ciągle się uczę!!!
^
 
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2005-10-17, 10:26   

1wheler, sprobuj knokiem :) albo docisnij mocniej kabel a moze bateria jest słabo naładowana??


Pozdrawiam:)
^
 
 
     
1wheler 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 22
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-10-17, 10:43   

a ja novicjusz myśląc że kość flasha nie łączy na nóżkach wygrzałem ją i odczepilem od plyty !!

teraz czeka mnie stawianie kulek.
_________________
!!!Ciągle się uczę!!!
^
 
 
     
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2005-10-17, 11:17   

1wheler, miałem ten problem z 5510 i 3310 ale nic nie wygrzewałem, próbowałem kilkakrotnie i poszło...
_________________
Gość
Be Strong ! => like a Warka
:)
____________________________________
Wszystko jest do zrobienia! - czasem trzeba po prostu wziąść cięższy młotek!
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-10-17, 13:04   

1wheler, ze grzales to dobrze... ale ze zdjales flasha to niepotrzebnie...
jesli sie wieszal i wywalal blad przy flashu w tym samym miejscu to prawdopodobnie byla wina wlasnie kulki pod flashem... jesli dobrze postawisz to powinno smigac!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
1wheler 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 22
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-10-17, 13:13   

dupa ze mnie!!!!
grzalem dwie plyty i wlozylem na poczatek pierwsza w obudowe i zaczolem flashowac i wywalalo ten blad. potem wlozylem druga plyte i to samo (a tylko zasiegu nie miala) a nie wkrecalem srubek zeby zaraz jeszcze wyjac ta plytke a brak srubek=slaby docisk pinow od kabla=blad przy flashowaniu

ide sie pociac!!!
_________________
!!!Ciągle się uczę!!!
^
 
 
     
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2005-10-17, 13:16   

1wheler napisał/a:
slaby docisk pinow od kabla=blad przy flashowaniu

Nic nie mówię ale pisałem to wyżej :)
Najpierw pytamy potem działamy :P

PS
Kod:
!!!Ciągle się uczę!!!
ma swoje uzasadnienie. Pozdrawiam :)
_________________
Gość
Be Strong ! => like a Warka
:)
____________________________________
Wszystko jest do zrobienia! - czasem trzeba po prostu wziąść cięższy młotek!
^
 
 
     
1wheler 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 22
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-10-17, 13:27   

pisze o tym dzisiaj ale roblem to w sobote bo w domku nie mam netku
_________________
!!!Ciągle się uczę!!!
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-10-17, 18:29   

Sprobuj wykasowac caly czas w knoku, a potem rolis lub geoflasher
^
 
 
     
1wheler 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 22
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-10-18, 09:44   

jednak to nie wina nie docisnietych srubek, nadal wyskakuje ten blad, i to tez nie wina slabej baterii czy tez zlego polaczenia, wziolem inny zdrowy telefonik i poszlo bez zadnych problemow, a co do knoka to sprobuje wieczorem
_________________
!!!Ciągle się uczę!!!
^
 
 
     
nowak5615 
Nowicjusz



Telefon: 3310 3410
Operator: Orange
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 40
  Wysłany: 2005-10-18, 11:51   

Miałęm dokąłdnie to samo. Po paru kreskach wyskakiwał mi ten błąd. Myślałem że je**e ten teleofn od ścinę ;[
Dałem sobie z nim spokój. Po kilku dniach chciałem spróbowął jeszcze raz. POdłaczyłem i poszło za 1. razem.. Nic z tego nie rozumiałem..
^
 
 
     
1wheler 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 22
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-10-18, 14:19   

mam kolejny tel z wadą. po wlożeniu baterii ciągle działa wibra i świecą diody.(3310) czy to zwarcie na N400??
_________________
!!!Ciągle się uczę!!!
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-10-18, 15:01   

1wheler, wylutuj N400 i sprawdz :]
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Struktura flasha BB5 logos2000 BB5 2 2009-09-28, 17:04
Brak nowych postów N-97 wyłączenie flasha podczas nagryw... Lucas_21 BB5 0 2011-03-21, 14:00
Brak nowych postów Błąd podczas rozmów na x10 keller Sony Ericsson 2 2012-02-08, 20:38
Brak nowych postów Nokia 6131 - Błąd podczas próby wysła... koti Nokia 3 2013-07-30, 12:14
Brak nowych postów Zły dźwięk podczas rozmów [lumia 630] jakubbb Nokia 1 2015-07-09, 14:47