PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Polaryzacja diod 5210


Polaryzacja diod 5210

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Polaryzacja diod 5210
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
adam1993 
Użytkownik


Telefon: N-GAGE QD
Operator: Plus
Wiek: 25
Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 105
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-08-28, 17:04   Polaryzacja diod 5210

Cześć :smile:
Jaka jest polaryzacja diod na płytce od noki 5210 ?
I na tej płycie są jeszcze 2 miejsca na diody można je tam wlutować i będą działały ?
_________________
http://images.chomikuj.pl/button/Paszaww.gif
^
 
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-08-28, 17:06   

Proszę oto polaryzacja

[ Dodano: 2008-08-28, 18:08 ]
Gdzie masz te dwa miejsca ??
^
 
  Skype
     
adam1993 
Użytkownik


Telefon: N-GAGE QD
Operator: Plus
Wiek: 25
Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 105
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-08-28, 17:17   

Zaznaczyłem te miejsca czarnym prostokątem. W tych miejscach nie ma diod a są punkty lutownicze mam tak w dwóch 5210e .
_________________
http://images.chomikuj.pl/button/Paszaww.gif
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-08-28, 17:26   

Tak jeśli tam są wolne miejsca to możesz śmiało przylutować diody, Niektóre nokie 3310 też mają wolne jedno miejsce na diode.
^
 
  Skype
     
adam1993 
Użytkownik


Telefon: N-GAGE QD
Operator: Plus
Wiek: 25
Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 105
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-08-28, 17:31   

acha czyli jak mam nowe diody i na nich są takie jak by literki ''T'' to muszę przylutować w taki sposów jak w załączniku tak?
_________________
http://images.chomikuj.pl/button/Paszaww.gif
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-08-28, 17:33   

Tak zgadza się.
^
 
  Skype
     
adam1993 
Użytkownik


Telefon: N-GAGE QD
Operator: Plus
Wiek: 25
Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 105
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-08-29, 21:49   

Diody są tam 0603 :?: z tego co zauważyłem pod wyświetlaczem są wlutowane jak by położone na bok te nowe też mam tak wlutować i będą pasować :?:
_________________
http://images.chomikuj.pl/button/Paszaww.gif
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-08-29, 22:06   

Tak są to diody o rozmiarze 0603.

[ Dodano: 2008-08-29, 23:06 ]
Nowe wlutuj tak jak były te stare.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi 6030 zalana - brak podświetlenia diod ransoft DCT-4 4 2008-01-10, 18:58
Brak nowych postów 5210 na 8210? Br0k3R [DCT3] Modyfikacje HW i SW 11 2008-05-12, 19:37
Brak nowych postów Nokia 2626 brak przetwornicy od diod marcino11 DCT-4 9 2008-07-05, 16:47
Brak nowych postów Nokia 3220 - Polifonia w rytm diod lolas23 DCT-4 3 2009-04-26, 10:37
Brak nowych postów N95 Nie działa"lampa błyskowa&qu... jubi20 BB5 6 2009-12-02, 20:38