PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Pomocy Nokia 6210


Pomocy Nokia 6210

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Pomocy Nokia 6210
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
maciek1004 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 49
Wysłany: 2007-03-24, 22:33   Pomocy Nokia 6210

Po wymianie wyświetlacza straciła zasieg.Wcześniej wyświetlacz nie byl zbity tylko nic nie bylo na nim widac.W sieci heyah złapie zasieg ale nieda sie nigdzie zadzwonic tylko czasem da sie sprawdzic stan konta
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-03-24, 23:00   

A przedtem było ok ?
Pewnie coś przy sładaniu nie poszło i antena do płytki nie styka. Jeśli to nie to to najpierw bym PA przelutował.
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-03-25, 13:28   

maciek1004, A dociśniecie na górnej czesci telefonu przynosi jakies efekty?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
maciek1004 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 49
Wysłany: 2007-03-26, 07:46   

Nie
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-03-31, 09:28   

maciek1004, No to trzeba przyjrzeć się torowi zasięgu, ale skoro przedtem było ok to musiałes źle złożyć
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-31, 10:30   

maciek1004, miałem kilka takich przypadków i były różne uszkodzenia albo PA do wymiany albo diplexer.
Miałem też taka co koleś wkręcił tak sróbke że obudwe rozwalil.. Jeśli wcześniej bylo wszystkow porządku sprawdź czy np. nie ukruszyłes miejsca w obudowie gdzie jest dokręcana antena...
masz to na fotce :D




[ Dodano: 2007-03-31, 11:36 ]
lub czy nie uszkodziłeś styków od anteny(zaznaczone na zółto)
Na ZIELONO zaznaczyłem Ci części które możesz wygrzać jeśli to nie pomoże

_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39