PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Potrzebny EEPROM pod Tornado for NKI 6210


Potrzebny EEPROM pod Tornado for NKI 6210

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Potrzebny EEPROM pod Tornado for NKI 6210
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-07-11, 16:58   Potrzebny EEPROM pod Tornado for NKI 6210

Witam wszystkich.

Potrzebuje EEPROM pod Tronado, czyli od adresu 5F0000.
EPPROM który posiadam oraz jest bardzo popularny w internecie jest od adresu 5FA000. Użytkownicy boxów chyba wiedzą o co mi chodzi.

Musze w 6210 zmienić kod zabezpieczający, a normalnie nie idzie go zmienić trzeba przez flafowanie eepromu. Zwykłe MCU i PPM nie wystarczyło (resety też nie). Pokazuje, że niby jest 12345, a wpisuje w telefon i nadal jest błąd.

Jeśli ktoś ma taki eeprom lub ma jakiś pomysł to prosze o pomoc.

Pozdrawiam
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
AdSense


grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-07-11, 17:01   

a nie masz dejana? bo w konku jest to bezproblemowe do zrobienia (jest opcja resetująca ilość błędnie wpisanych kodów ), nikt nie mógl tego zrobic u mnie wmieście :D heh...ale mój ojciec do dziś ma tą "zablokowaną" 6210 :D
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-11, 17:07   

nie wiem czy to podejdzie pod Tornado ale znalazlem na dysku
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-07-12, 02:12   

mavelius, mialem to samo. Zwykly full flash pomogl ale za nim wogoel udalo mi sie sflashowac to o bosh.. W kazdym razie na techu jest programik patchujacy eeprom 5A.. i wtedy tez dziala standardowy kod ;)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-07-13, 09:10   

Poradziłem sobie!!

Najpierw wymazałem całą pamieć (erase flash). Od początku do końca, a następmie nowe MCU i PPM. EEPROmu nie wgrywałem zostawiłem tak jak jest... telefon działa i ma się dobrze.

Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem.

Dzięki Domi za pliczek ;-)
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Łamanie symbiana nokia 6210 navigator radek407 Aplikacje 7 2009-08-23, 11:43
Brak nowych postów Jakie oprogramowanie do TORNADO UFS-3... Dawido16 SW 5 2009-08-24, 19:10
Brak nowych postów Czy łatwo jest zmienić imei w noki 62... jubi20 BB5 5 2009-11-24, 20:08
Brak nowych postów 6210 [NPE-3] Pliki Softu Nozycoreki DCT-3 1 2012-03-26, 15:55
Brak nowych postów 6210@6250 błędy Nozycoreki [DCT3] Modyfikacje HW i SW 1 2012-04-08, 20:08