PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem


Problem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Problem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
lewpiotr 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5510 i LG
Operator: Play
Dołączył: 14 Maj 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-05-14, 21:26   Problem

Witam, jestem tu nowy. Mam nowy telefon, ale zobaczyłem,że na stary dałoby się dać softa (na nokie5510). A więc co do tego bym potrzebował i skąd to wytrzasnąć i jak to zrobic. Jestem zielony. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
^
 
     
AdSense


_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-05-16, 20:09   

Do tej nokii potrzebujesz kabla Flasher Dejan'a + kabel M-bus i stary komputer ze złączami LPT i COM (sporo nowych już ich nie ma). Kable prawie nie do dostania w dzisiejszych czasach. Zresztą jeśli już kupisz, to zapłacisz tyle, że odechce ci się modyfikować ten telefon :P Chociaż ja zrobiłem soft do niego i go polecam gorąco ;) O box'ie nie wspominam, bo to jeszcze większy koszt. Jeśli interesujesz się elektroniką, to kabelki takie można łatwo złożyć z kilku prostych elementów.
^
 
  Skype
     
lewpiotr 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5510 i LG
Operator: Play
Dołączył: 14 Maj 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-05-19, 16:52   

własnie tych kabli szukałem i...... nic. nigdzie nie mogę ich znaleźć. A z jakich elementów mógłbym je zrobić, może jakiś schemacik i kilka prostych elementów, które będę do tego potrzebował. Dziękuje, że mi odpisałeś.
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-05-19, 23:07   

http://laborki.cba.pl/flasher.html

http://laborki.cba.pl/mbus.html
^
 
  Skype
     
lewpiotr 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5510 i LG
Operator: Play
Dołączył: 14 Maj 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-05-20, 21:11   

Nic mi to nie mówi. Najlepiej byłoby pójść na łatwiznę i poprosić kogoś z forum o zrobienie mi czegoś takiego, albo o odstąpienie swojego niepotrzebnego kabla za drobną opłatą :P
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-05-20, 22:04   

Zrobienie czegoś takiego przez kogoś i tak ci nic nie da, bo bez końcówek będziesz musiał lutować się do płyty głównej, a wnoszę, że tego nie potrafisz. Na forum już mało kto zajmuje się telefonami, więc ciężko ci będzie znaleźć kogoś, kto takie kable posiada. Najszybciej, to za 20-30zł w serwisie ci wgrają. Ale też nie wszędzie będą chcieli się bawić w to, bo modyfikowane softy nie były robione pod boxy i trzeba troszkę pokombinować.
^
 
  Skype
     
lewpiotr 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5510 i LG
Operator: Play
Dołączył: 14 Maj 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-05-20, 22:22   

końcówek? do płyty głównej? chodzi ci o koncowki w kompie by moc to podlaczyc?
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-05-20, 23:25   

Do telefonu.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52