PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z 3410 po flashu;(


Problem z 3410 po flashu;(

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » Problem z 3410 po flashu;(
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
szmatrix15 
Nowicjusz


Telefon: Ukradli :(
Operator: Orange
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 26
Skąd: Suwałki
  Wysłany: 2006-04-10, 19:10   Problem z 3410 po flashu;(

Kupilem niedawno jakas dziwna nokie na auckji. Jest to nokia 3410.Niewlaczala sie wiec pomyslalem ze czas ja sflashowac.A jeszcze podczas podlaczania pod ladowarke ekranik byl troche berdziej szry a jak sie wylaczalo to byl normalny.Wiec patrze pod bateryjke a tam pisze "Type:NHM-2NX(?)(enter)Model:3410"... O co chodzi mysle? No nic wlaczam pod flasherke nie lapie,mowi ze jais tam algorytm nie jest taki jak trzeba.To wyjalem bateryjke poczekalem i sprubowalem znowu.Poszlo.To sobie mysle bede mial nokie....i....GOWNO(za przeproszeniem)!!Koma dalej jak sie niewlaczala tak sie nie wlacza.Mysle sobie zly flash.Sciagnelem chyba 5 i zaden nie pomogl.A i teraz podczas ladowania jak sie odlaczy ladoware to dalej troche bardziej szary jest ten monitorek.Szkoda ze niemam zdjec to bym wam pokazal.... Ludzie pomozcie bo oszaleje...Moze ktos mial jush taki przypadek?Niewiem ja niemoge do tego dojsc...Moze cos z ekranikiem.

PS:Podczas Flashowania koma sie podswietla a jak w ladowarce to nie..
^
 
 
     
AdSense


hemicalyaction 
Nowicjusz
Pogromca Win2003!



Telefon: Nokia 6630
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 59
Skąd: Dzierzgoń
Wysłany: 2006-06-01, 14:50   

A probowałeś sflashować eeprom? Jeśli myślisz, że to wina ekranika to spróbuj włożyć kartę SIM i niech ktoś do ciebie zadzwoni. Jeśli da się odebrać połączenie to jest coś z ekranikem, jeśli nie będzie trzeba szukać dalej...
_________________
Nok3210 => Nok 3410 => Nok 3310 => Nok 6100 => N-Gage => Nokia 6630

"Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze. Bedziesz mial 2 dni wolnego..." (kodeks honorowy czlowieka szczesliwego)
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-01, 14:55   

yyy??
proponuje wpisac 112 i przylozyc na chwilke do jakiegos urzadzenia czułego na fale elektromagnetyczne (radio, monitor, tv itp) jesli zacznie skakac to komorka jest ok i tylko wyswieltacz bedzie pewnie do wymiany.

jesli nie to peszek i flash nic nie pomoze
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-01, 22:14   

hemicalyaction napisał/a:
A probowałeś sflashować eeprom?


Może juz ktoś próbował przed tobą... 3410 mają czasem eeprom z obszarem jednokrotnego zapisu

Jak kogoś zaciekawiło to niech tu kliknie
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-01, 22:57   

szmatrix15, jak niemasz wyswieltacza od 3410 to moze byc od 3310 a nawet od 3210!! grunt to dobrze wycelowac :D i wtedy bedzie juz wszystko wiadomo!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-03, 18:32   

Szary LCD to jest jak się pod koma puści prąd. Ja też tak miałem w mojej 3410. Nie ładowała się ale w moim przypadku pomogło dobre powyginanie pinów od baterii.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-09, 15:01   

tak sobie mysle....
jak moze byc flash OTP??
przeciez eeprom i MCU i PPM sa na jednej kości! jakas inna przycyzna musi byc!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52